Hovedinnhold

LSK får kun småpenger av Riise-salget

SNART FULHAM-KLAR. Bjørn Helge Riise. Foto: Bjørn S. Delebekk
SNART FULHAM-KLAR. Bjørn Helge Riise. Foto: Bjørn S. Delebekk
Lillestrøm Sportsklubb får minimal gevinst - antageligvis bare 2,5 millioner kroner - ved salget av Bjørn Helge Riise (26) til Fulham.

Denne saken handler om:

Det fordi landslagsspilleren nærmest i sin helhet eies av investorer rundt fotballklubben.

LSK og LSK AS, som er heleid av klubben, har en prosentandel på 17 i Bjørn Helge Riise.

Investoreid

Resten eies av den titalls store investorgruppen, der klubbens «rike onkel» Per Berg er styreleder. Også dekkmillionæren Tommy Sharif har interesser i Riise og vil tjene penger når Riise blir klar for Premier League-klubben.

Overgangssummen vil ligge et sted mellom 15 og 20 millioner kroner. Skulle LSK motta 15 millioner kroner, vil altså ikke mer enn drøye 2,5 millioner kroner gå tilbake til Lillestrøm.

- Dersom det skulle skje noe, håper vi klubben får ut sin andel. Det er behov for kapital, opplyser styreleder Per Mathisen til VG, som i går ikke kunne si noe om Fulham-overgangen, som kan gå i boks allerede i dag.

LES OGSÅ:LSK bekrefter ingenting

Drivkraft

I skadefri tilstand har Bjørn Helge Riise vært en drivkraft i LSK-mannskapet de siste sesongene. Hans snitt på 5,50 på VG-børsen gjør ham til klubbens beste spiller så langt i år.

LSKs styreleder Per Mathisen bekrefter at dersom klubben skal hente inn en erstatter for midtbanespilleren, må de få pengehjelp.

Og investor Per Berg svarer slik når VG spør om han er åpen for å stille midler til rådighet.

- Ja, sånn i utgangspunktet. Men jeg har ikke snakket med de andre ennå, og uttaler meg ikke på vegne av dem. Jeg vet heller ikke hva slags ønsker og behov klubben har. Men jeg ser ikke bort fra å bidra, sier Per Berg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball