Hovedinnhold

Inkassoflom mot Lyn

** Vurderes som «ikke kredittverdig»
** Skylder Brynestad millioner

HAR PENGETRØBBEL: Lyn - her ved direktør Erik Langerud. Foto: Stian Lysberg Solum
HAR PENGETRØBBEL: Lyn - her ved direktør Erik Langerud. Foto: Stian Lysberg Solum
Lyn har seks inkassokrav på til sammen 1,5 millioner kroner hengende over seg.

Denne saken handler om:

Det viser en oversikt over betalingsanmerkninger som VG har hentet ut.

I CreditInforms rating per 15. april vurderes Lyn AS som «ikke kredittverdig» og får 14 av 100 mulige poeng i oversikten.

Seks krav er sendt til inkasso, og av oversikten kan det se ut som Lyn har inngått betalingsavtaler med to av kreditorene.

Det største enkeltkravet er på 650 000 kroner.

Administrerende direktør Erik Langerud har ikke sett oversikten VG har fått, og ønsker derfor ikke å kommentere tallene. Men han bekrefter at Lyn har «enkelte saker til inkasso».

- Det jobber vi med å komme oss ut av. Vi jobber hver dag med å overholde de forpliktelsene vi har og forsøker å gjøre avtaler med våre kreditorer, sier Langerud til VG.

Må selge

Klubben er tvunget til å selge spillere for minst 10 millioner kroner når overgangsvinduet åpner 1. august. For å få bedre likviditet vurderer klubben å selge andeler i spillere i et forsøk på å hente inn penger kjapt.

- Vi har en målsetting om å gjøre det på enkelte av våre spillere slik at dette letter på likviditetssituasjonen, bekrefter Langerud.

Lyn har også et krav fra Atle Brynestads CG Holding hengende over seg. Mer enn åtte måneder etter salget av Odion Jude Ighalo har den tidligere klubbeieren fortsatt ikke fått sin andel av salget.

Etter det VG forstår har CG Holding til gode mer enn 4 millioner kroner etter Ighalo-salget.

- Vi diskuterer med CG i disse dager og skal bli enig om en sluttsum. Men vi føler vi har en god og konstruktiv dialog med CG, sier Lyn-direktøren.

- Er det fare for at Lyn går konkurs?

- Det kan jeg ikke svare på, og heller ikke spekulere i. 150 bedrifter går konkurs i Norge hver uke. Mange bedrifter opplever svært utfordrende tider. Fotballen er på generelt grunnlag også eksponert for tilsvarende utfordringer, og naturligvis ikke unntatt risiko, sier Erik Langerud.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball