Hovedinnhold

- Håpløst regelverk om tipping

«Tippe-Ingebrigt» får støtte av Flo

FÅR STØTE: Jostein Flo gir sin støtte til Ingebrigt Steen Jensen og oppfordrer alle til å tippe alt de kan, siden det hjelper norsk idrett. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG og Lise Åserud/SCANPIX
FÅR STØTE: Jostein Flo gir sin støtte til Ingebrigt Steen Jensen og oppfordrer alle til å tippe alt de kan, siden det hjelper norsk idrett. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG og Lise Åserud/SCANPIX
(VG Nett) - Det er håpløst å tro at tipping utenfor banen påvirker resultatet på noen som helst måte.

Denne saken handler om:


Det sier Jostein Flo, som ikke har forståelse for at idrettsledere som Ingebrigt Steen Jensen ikke kan sette penger på sitt eget lag.

Les også:NFF krever svar på Ingebrigts gambling

- Jeg skjønner at innsidehandel er alvorlig i økonomi, men det er ingen kvartalstall som har innflytelse på neste kamp i fotballen, slik de har på børsen. Fotball er bare et spill. Når man tipper så spiller man på et annet spill. NFF driver reglene for langt, sier Flo til VG Nett.

Ingebrigt Steen Jensen satset penger på at Stabæk ville score fire mål mot Start. Nannskog spolerte premien til Jensen med det femte målet.

SE ROSENBORG - STABÆK LIVE I KVELD

Ifølge NFF sine regler kan ikke en fotballeder vedde på kamper hans egen klubb er involvert i.

- Alle som kjenner meg vet at jeg aldri har håpet på at Stabæk skal score færre mål enn vi gjør. Spillerne ville ha trodd det klikket for meg dersom jeg sa noe slikt, sa Steen Jensen til VG Nett i går.

- Håpløs regel

Jostein Flo påpeker også at det er mange andre som har tilgang til akkurat samme informasjon i Strømsgodset som sportslig leder Flo selv har.

- Det meste av informasjonen om lagene som spiller er jo lett tilgjengelig. Investorene mine vet også like mye om klubben som jeg gjør. Skal de og familiene deres også forbys å tippe på Strømsgodset? Hvor skal man sette grensa, undrer Flo.

Artikkelen fortsetter under bildet

IKKE BITTER: Steen Jensen var i godt humør etter 5-0 mot Start selv om det siste målet til Nannskog kostet ham 15 lapper. Foto:
IKKE BITTER: Steen Jensen var i godt humør etter 5-0 mot Start selv om det siste målet til Nannskog kostet ham 15 lapper. Foto:


Ifølge Eirik Sandsten i Norsk Fotballforbund er regelen til for å sikre fair play. Forhold utenfor banen skal ikke påvirke kamputfallet eller skape mistanke om at dette skjer.

Støtter Steen Jensen

Flo minnes sine glansdager i England hvor det ikke var noen som stusset over at han tippet på seg selv eller på sitt eget lag. Flo understreker at han har stor respekt for Ingebrigt Steen Jensen.

- Han har vært en god ambassadør for Norsk Tipping i alle år. Norsk Tipping bidrar dessuten med en vesentlig pott til idretten, sier han.

Gøril Kringen, treneren for Trondheims/Ørn, er enig i at det Steen Jensen har gjort er ganske harmløst. Men hun stusser over at han ikke visste om reglene

- Jeg er sikker på at han aldri ville ha lagt føringer på sitt eget lag i forbindelse med tipping. Men det er litt overraskende at en fotballeder ikke kjenner til reglene. Disse har i hvert fall vi fått informasjon om, sier Kringen til VG Nett.

Lite kjent regel

Det er flere i eliteserien som ikke kan regelboka på rams. Direktøren i Rosenborg Ballklubb, Nils Skutle, var heller ikke klar over forbudet mot å tippe på eget lag.

- Vi var ikke klar over dette og jeg har heller aldri hørt om det regelverket. Vi har noen tippelag her på jobben, men det er mest utenlandske kamper, sier han til VG Nett.

Kringen er ikke nødvendigvis enig i regelverket, men hun skjønner intensjonen bak dem.

- Vi har jo sett fra andre land hvor det har vært en del tvilsomme situasjoner i forbindelse med tipping. Dersom det oppstår tvil om et kampresultat er rettferdig, så slipper man masse spekulasjoner dersom ingen har tippet på sitt eget lag, sier hun.

Sjeldne saker

Selv om Jostein Flo tippet på seg selv med iver da han spilte i England, bedyrer de VG Nett har snakket med at de selv har klart å unngå fristelsen.

- Har tippet lite de siste årene. Spiller kun Lotto når premien er over 20 millioner, sier Flo.

- Jeg selv gjør det ikke, men jeg vet at det forekommer, sier Gøril Kringen.

- Det er meg ukjent hvis det skjer, sier Nils Skutle.

Informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund sier at det er sjeldent saker som dette dukker opp.

- Det er flere år siden sist, og det er stort sett utespillere som har vært involvert, sier han.

- Vi etterforsker ikke slike saker, men vi reagerer dersom vi får en melding om at det har foregått tipping på egne lag, sier Roger Solheim til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball