Hovedinnhold

Her blir Start snytt for scoring

...men så sikret Bolaños seier på overtid

ULLEVAAL (VG Nett) (Vålerenga-Start 2-3) - Det gikk helt i ball for meg på slutten, jublet Knut Tørum etter at Start hadde vunnet dramaet mot Vålerenga på overtid.

Denne saken handler om:

Cristian Bolaños og Start ble snytt for scoring ti minutter før slutt. Bolaños kom i full fart mot Troy Perkins og skjøt i tverrliggeren og ned bak streken, men dommer Svein Oddvar Moen så ikke at ballen var inne.

VG LIVE:
Se høydepunkter og kampreferat her!

Men costaricaneren fikk sin revansj, for tre minutter på overtid scoret han likevel. Han gjorde selv forarbeidet og la inn foran mål. Bård Borgersen fikk skutt på volley og Bolaños hadde kommet seg i posisjon til å styre ballen i nettet.

Starts trener Knut Tørum var fornøyd med stjernespilleren.

- Bolaños gjør det lille ekstra, sier en fornøyd Start-trener etter kampslutt.

VGTV:Se intervjuet med Tørum her!

VGTV:Se Bolaños sikre tre poeng her!

Kampen hadde alt: Hands fra Myggen, scoringer mot gamle lagkamerater, feilaktig annullering og en høydramatisk avslutning.

Det startet imidlertid tamt og i den første halvtimen på Ullevaal var det mest interessante at Erik Mykland fikk gult kort for en viljehands. Myggen stoppet ballen fra å nå en Dawda Leigh på full fart nedover høyrekanten, og dermed står veteranen med to gule etter sine to første eliteseriekamper.

VGTV:Se Myggen få gult kort her!

Også mot Tromsø sist helg kom kortet fordi han hindret en kontring.

Tungt for VIF

Det 39. minutt var tungt for Vålerenga. Først måtte kaptein Daniel Fredheim Holm kaste inn håndkleet, og i det påfølgende Start-angrepet tok bortelaget ledelsen.

SATTE BALLEN I NETT: Geir Ludvig Fevang sørget for at Start ledet til pause. Foto: Scanpix
SATTE BALLEN I NETT: Geir Ludvig Fevang sørget for at Start ledet til pause. Foto: Scanpix

Vårens stjerneskudd, Cristian Bolaños, satte fart på høyresiden og alene med Troy Perkins trillet han ballen mot bakre stolpe. Den traff metallet og spratt tilbake foran mål. Der sto Geir Ludvig Fevang klar til å sette inn returen.

VGTV:Se Fevangs scoring her!

Kampen hevet seg

Etter en ganske sjansefattig førsteomgang hevet kampen seg et par hakk etter pause. Vålerenga gjorde nok et bytte da de fikk innpå sterke Bengt Sæternes i stedet for Morten Berre, og skapte to store sjanser innledningen av omgangen.

Først holdt Bård Borgersen på å sette ballen i eget mål i det 47. minutt, før Sæternes var nær ved å score like etter.

VGTV:Se at Borgersen nesten lager selvmål her!

VGTV:Se sjansen til Sæternes her!

Midtveis i omgangen, kunne Klanen endelig slippe jubelen løs.

Artikkelen fortsetter under bildet

SCORINGSFORM: VIFs Mohammed Abdellaoue utlignet, og Klanen slapp jubelen løs. Foto: Scanpix
SCORINGSFORM: VIFs Mohammed Abdellaoue utlignet, og Klanen slapp jubelen løs. Foto: Scanpix

Etter en treg start på sesongen, har Mohammed Abdellaoue begynt å finne scoringsformen. Målvakt Kenneth Høie kunne nok gjort mer for å stoppe skuddet fra spiss vinkel, men Moa fant et hull ved nærmeste stolpe og dermed har landslagsspilleren mål i tre seriekamper på rad.

VGTV:Se Moas scoring her!

Bolaños ble snytt

Gleden varte imidlertid ikke lenge. Cristian Bolaños hadde målgivende pasning på 0-1 med sitt stolpeskudd, og sto igjen bak en Start-scoring da han slo inn til Bernt Hulsker. Spissen, som var med og tok seriegull med Vålerenga i 2005, stanget ballen forbi Perkins.

VG Nett-leser:
- Fantastisk at rettferdigheten seiret! Nå slipper vi en kveld med fokuset på de grove dommertabbene.
Diskutér her!

Artikkelen fortsetter under bildet

BLÅSTE IKKE: Dommer Svein Oddvar Moen valgte ikke å dømme mål da Bolaños skjøt i tverrliggeren og inn. Foto: Scanpix
BLÅSTE IKKE: Dommer Svein Oddvar Moen valgte ikke å dømme mål da Bolaños skjøt i tverrliggeren og inn. Foto: Scanpix

Situasjonen som oppsto i det 81. minutt vil nok skape mye sørlandsk harme utover kvelden. Cristian Bolaños utnyttet en feil i Vålerenga-forsvaret og med bare Perkins foran seg skjøt han i tverrliggeren, ned og ut. Dommer Svein Oddvar Moen så ikke at ballen var inne, men TV-bildene var klare: Start ble snytt for scoring med god margin.

Start-trener Knut Tørum syntes det var vanskelig å dømme.

- Det var vanskelig å se om den var inne.

VGTV:Se at Bolaños ble snytt for mål!

Revansj mot gamleklubben

Som om ikke det var nok drama på Ullevaal, ble det i stedet scoring andre veien. Og hvem andre enn den gamle Start-helten Kristofer Hæstad sørget for 2-2.

Midtbanespilleren headet et innlegg fra Freddy dos Santos knallhardt i mål, men lot være å feire. Overgangen fra Start foran fjorårssesongen var tung, og det var blandede følelser for sørlendingen da ballen gikk i mål.

VGTV:Se Hæstad score mot gamleklubben!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball