Hovedinnhold

Norsk fotballproff om narkosiktelse:

- Befant meg tilfeldigvis i leiligheten

PÅGREPET: Den velkjente fotballproffen mener han kun var innom leiligheten og nekter straffskyld for oppbevaring og produksjon av narkotika. Foto: VG
PÅGREPET: Den velkjente fotballproffen mener han kun var innom leiligheten og nekter straffskyld for oppbevaring og produksjon av narkotika. Foto: VG
(VG Nett) Eliteseriespilleren som fredag ble pågrepet i en leilighet med 38 cannabisplanter, hevder at han er uskyldig.

Denne saken handler om:

Tips oss

Under razziaen på Oslo øst fant politiet 800-900 gram marihuana og 38 cannabisplanter. I tillegg var det såkalte toppskudd som var klippet av plantene og hengt opp til tørk.

Saken ble først omtalt i VG i dag. I formiddag bekrefter Sarpsborg 08 at en av deres spillere er involvert.

- Forrige torsdag ble det gjennomført en politigjennomgang av en leilighet i Oslo. Jeg befant meg tilfeldigvis i leiligheten da politiet gjennomførte undersøkelsen.

- Jeg kjente ikke til at det i leiligheten ble oppbevart narkotiske stoffer. Jeg håper etterforskningen viser at jeg er uskyldig, sier den aktuelle spilleren.

Han har ifølge Sarpsborg 08 avgitt en negativ urinprøve til østfoldklubben.

I tillegg til eliteseriespilleren ble fire andre menn og én kvinne pågrepet i aksjonen fredag. De ble avhørt samme dag, og løslatt først dagen etter.

Selv om fotballproffen hevder at han kun var innom leiligheten på besøk, så er han folkeregistrert på adressen hvor politiet gikk til aksjon.

Ifølge politiet har han ennå ikke formelt fått utnevnt noen forsvarer i saken. VG Nett har heller ikke kommet i kontakt med spilleren.

Må trolig inn til nye avhør

John Roger Lund ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt utelukker ikke at de siktede må inn til nye avhør.

Han ønsker ikke å si noe om hvordan politiet kom på sporet av cannabisplantasjen, utover at det skjedde på bakgrunn av «etteretningsopplysninger».

- Det er ikke brakt på det rene hvorvidt siktede faktisk bor i leiligheten eller ikke, sier Lund til VG Nett.

Etter det VG Nett har grunn til å tro vil politiet i løpet av noen uker avgjøre tiltalespørsmålet i saken.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball