Hovedinnhold

Veteranene viste vei for Rosenborg

LERKENDAL (VG Nett) (Rosenborg - Molde 3-1) Veteranene viste vei da Rosenborg kom bakpå mot Molde.

Denne saken handler om:

Spill Tippeligaen Manager


  • Konkurrer om fete premier, heder og ære når eliteserien starter opp igjen 4. juli.
  • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
  • Konkurrer mot tusenvis av andre managere.
  • Lag ditt drømmelag her!

- Jeg er veldig godt fornøyd. Det var ikke all verdens fotballkamp, men vi styrte den jo og fikk den inn i det mønsteret vi ønsker, sier trener Nils Arne Eggen.

Onsdag venter FC København i den avgjørende Champions League-kvalifiseringen. Unngår Rosenborg tap, er de med i det gjeveste selskap igjen.

- Det er for tidlig å snakke om den kampen nå. Først skal vi glede oss over seieren over Molde, så tar vi København, sier Eggen.

Kampen på Lerkendal startet noe nølende fra begge lag. Etter fem kjedelig minutter fikk Rosenborg sitt første angrep. En offensiv Dorsin kombinerte fint med Iversen og fyrte av et skudd ved hjørnet av sekstenmeteren, men skuddet gikk rett på Bugge Pettersen.

VG LIVE:Les referat og se høydepunktene!

Hoseth-frekkis

I det tiende minutt skulle Molde få sin første mulighet. Hoseth kom seg inn i Rosenborgs sekstenmeter, avanserte ned mot dørlinjen, og i det Dorsin så ut til å ha full kontroll klinket Hoseth til ifra spiss vinkel. Ballen gikk via stolpen og i mål.

VG LIVE:Se intervjuet med Nils Arne Eggen!

Det skulle likevel ikke ta lang tid før Rosenborg slo hardt tilbake. Etter at Rosenborg hadde rullet opp på venstresiden, kom Dorsin til innleggsposisjon. I feltet flikket Henriksen ballen videre til evigunge Roar Strand, som la ballen pent til rette og satte den kontrollert i det lengste hjørnet bak Bugge Pettersen.

UTLIGNET: Roar Strand scoret på Espen Bugge Pettersen. Foto: Scanpix
UTLIGNET: Roar Strand scoret på Espen Bugge Pettersen. Foto: Scanpix

Etter scoringen til Strand var det lite som skjedde på Lerkendal. Begge lagene slo flere upresise pasninger, og slet veldig med å finne rom på den siste tredjedelen av banen.

God Rosenborg-periode

VG LIVE:Se intervjuet med Kjell Jonevret!

Ettter utligningen hadde Rosenborg en god periode, og den ble til slutt belønnet med mål. En frisk Morten Moldskred kom til innlegg høyresiden. Innlegget nådde en hardtkjempende Dorsin, som heltemodig skled ballen i mål - til 2-1.

Andreomgangen skulle starte likt som den første, veldig preget av upresise pasninger og to lag som slet med å finne hverandre offensivt.

Etter en time ble Morten Moldskred byttet ut til fordel for Trond Olsen. Moldskred reagerte med å gå rett i garderoben, uten å takke Nils Arne Eggen for kampen.

- Jeg har ikke snakket med Morten ennå, men det går sikkert bra. I Rosenborg har vi stor takhøyde, sier Eggen til Adresseavisen.

Iversen-scoring

Etter byttet fortsatte Rosenborg å presse. Det er ikke ofte Steffen Iversen går av banen uten scoring, ei heller i denne kampen.

Eliteguiden:Sjekk Iversens spillerprofil!

I det 61. minutt lå Iversen alene på bakerste stolpe etter at innbytter Olsen fikk slått et nydelig innlegg langs bakken. Molde-spillerne hadde fokus en helt annen plass og Iversen fikk enkelt satt inn 3-1 til Rosenborg.

Et tamt Molde-lag hadde ikke mye å by på i andreomgangen. Rosenborg fikk trille mye ball, og Molde ble løpende mye imellom.

Direkte rødt

Og det skulle gå fra vondt til verre. I det 78. minutt hadde Anthony Annan ballen på egen banehalvdel. I det han skulle spille ballen videre, ble han sparket ned av Daniel Berg Hestad. Etter at begge hadde kommet seg opp, dyttet Berg Hestad Annan i bakken og dommer Svein Oddvar Moen hentet frem det røde kortet.

- Jeg mistet hodet. Det var unødvendig og veldig tåpelig av meg. Jeg føler imidlertid han faller lett, men dommeren følger regelboka og da er det vel riktig med utvisning, sier Berg Hestad til VG Nett.

Etter det røde kortet døde kampen litt ut og med 3-1-seier har Rosenborg fortsatt en solid ledelse i toppen av tabellen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball