Hovedinnhold

Hareide: - Jeg er bekymret

Viking-treneren redd personlige feil skal koste medaljene

STAVANGER (VG Nett) (Viking - Start 2-2) Åge Hareide frykter medaljene ryker etter at Viking nok en gang rotet bort tre poeng.

Denne saken handler om:

For selv om Erik Nevland reddet det ene poenget for siddisene i det 73. spilleminutt, er ikke ett poeng godt nok for et lag med ambisjoner om medalje og spill i Europa.

- Medaljetoget er i ferd med å gå og vi er ikke på det. Syv poeng opp til Tromsø er mye, sier Hareide til VG Nett.

VGLIVE:Slik var kampen

Viking er på 6. plass i serien, fem poeng bak Vålerenga på 3. plass og syv poeng bak Tromsø på sølvplass. Hareide innrømmer at han er urolig for avslutningen av sesongen.

SKUFFET: Åge Hareide og Svein Fjælberg likte ikke alt de så på Viking Stadion. Foto: Scanpix
SKUFFET: Åge Hareide og Svein Fjælberg likte ikke alt de så på Viking Stadion. Foto: Scanpix

- Det bekymrer meg at vi gir fra oss ledelsene så lett som det vi gjør. At spillere gjør feil er helt greit, men vi må plukke av oss de katastrofale feilene som blir gjort, hvis vi skal vinne kamper, sier treneren.

Les også:Kaptein Nevland reddet Viking-poeng

Hareide ser for seg flere deler av spillet som må forbedres framover.

- Vi må jobbe med å bli tøffere, markeringene bak må bli bedre, pasningsspillet må bli mer presist og avslutningene bedre, forklarer han.

- Fryktelig skuffende

Kaptein Erik Nevland deler bekymringene til sjefen. Selv om han reddet ett poeng i prestisjeoppgjøret mot Start, var han svært skuffet etter 2-2-kampen.

- Jeg synes det er fryktelig skuffende at vi gir fra oss seieren. Vi spiller en god kamp, men vi er ikke nøye nok i pasningene og sliter med marginene mot oss, sier Nevland til VG Nett.

Sjanserikt

Det var likevel et lettet hjemmepublikum som kunne se Nevland score 2-2-målet som i hvert fall berget noe av æren mot sørlendingene. Den tidligere Premier League-spissen satte ballen i mål fra kort hold etter et innlegg fra Tommy Høiland.

Da hadde det allerede skjedd mye i Stavanger.

Viking gikk opp i ledelsen etter et selvmål av Clarence Goodson i det 34. spilleminuttet. Start-stopperen fomlet et innlegg fra Alexander Ødegaard inn i eget mål, og hjemmelaget fikk en fortjent ledelse.

Men Start var hele kampen farlige på kontringer, og bare seks minutter senere puttet Mads Stokkelien inn utligningen etter et flott overlegg fra Petter Bruer Hanssen.

Stokkelien var overrasket over tempoet og hvor mange sjanser det var i kampen.

- Dette var helt texas. Jeg har aldri vært med på noe lignende, sier han til VG Nett.

Spissen var fornøyd med både egen innsats og det ene poenget laget fikk med seg fra Stavanger.

- Slik kampen ble må vi si oss fornøyde med ett poeng. I slutten av andreomgang ble vi overkjørt av Viking, sier han.

Fikk annullert mål

Og på stillingen 1-1 kunne Viking ha tatt ledelsen. Da kom nemlig Erik Nevland seg fri på høyrekanten til Viking. Foran mål ventet Tommy Høiland som satt ballen i mål. Men dommer Ken Johnsen hadde allerede blåst frispark til Start, etter først å ha vinket for fordel, og scoringen ble annullert.

Nevland forsto ingenting av den avgjørelsen og gikk også inn i garderoben til dommer Johnsen etter kampen for å diskutere situasjonen.

- Jeg skjønte lite av det som skjedde der. Jeg fikk med meg ballen og så at dommeren vinket for fordel, men plutselig ble det avblåst igjen. Det virket veldig merkelig.

VG Nett-leser depper etter uavgjort:
«- Tror jeg skal begynne å følge med i grevling-crocket istedet. Er møkk lei.»
Diskutér

1-2 ble satt inn av Espen Børufsen etter forarbeid av Solomon Owello, før Nevland altså utlignet i det 73. minutt.

Viking presset på mot slutten av kampen, men fikk ikke det avgjørende målet - og måtte dermed nok en gang ta til takke med ett poeng.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport