Hovedinnhold

Anthony Annans kone: - Vi føler oss urettferdig behandlet

** Mottok hat-SMS etter «ballegrepet»
** Hoftun: - Det har vært en påkjenning for Anthony

- URETTFERDIG BEHANDLET: Anthony og Gifty Annan har hatt noen tøffe dager etter «ballegrepet» på Lerkendal. Foto: VG/Privat
- URETTFERDIG BEHANDLET: Anthony og Gifty Annan har hatt noen tøffe dager etter «ballegrepet» på Lerkendal. Foto: VG/Privat
(VG Nett) Utallige medieoppslag, baksnakk i Trondheim sentrum og nedsettende tekstmeldinger. Det har vært noen tunge dager for familien Annan.

Denne saken handler om:

Det har blåst kraftig rundt Rosenborgs midtbaneanker etter at han kløp Vålerengas Andre Muri både på pungen og i rektum. Det var i forbindelse med en straffesituasjon der Freddy dos Santos og Annan fikk hvert sitt gule kort, at stemningen ble amper.

VGTV:Hva gjør du her, Annan?

RBK-spillerens kone, Gifty Annan, forteller til VG Nett tirsdag formiddag at de siste dagene har vært slitsomme og tunge.

- Anthony er ikke glad nå. Og jeg er heller ikke glad. Vi føler oss urettferdig behandlet, sier hun.

Les også:Full krangel mellom Andresen og Eggen direkte på TV

Snakkis på butikken

Mens midtbanekrigeren har satt kursen mot Afrika for å spille kamp for Ghana, må Gifty fordøye de siste dagers mediestorm på egenhånd i Trondheim. Det har vært tøft, sier hun.

- Folk snakker om situasjonen på butikken og i byen. Til tross for at Anthony ikke har gjort noe galt, er saken i avisene og på nyhetene. Da han var i ferd med å miste balansen, tok han tak i spilleren for å holde seg på beina, forteller hun.

VG Nett-leser:
«Annan sin oppførsel var ikke bra. Men alikevel, banens beste.»
Diskutér saken her!

(Saken fortsetter under bildet)

KRANGEL: Martin Andresen og Nils Arne Eggen ble aldri enige om utfallet av situasjonen hvor Anthony Annan kløp André Muri i rumpa. Foto: VGTV/Scanpix Foto:
KRANGEL: Martin Andresen og Nils Arne Eggen ble aldri enige om utfallet av situasjonen hvor Anthony Annan kløp André Muri i rumpa. Foto: VGTV/Scanpix Foto:


Hat-SMS

Det toppet seg da ghaneseren mottok en SMS fra en ukjent person mandag. Innholdet var ifølge Gifty alt annet enn hyggelig.

- Norsk fotball har ikke bruk for spillere som deg, het det i meldingen.

- Det er ikke dette fotball handler om, sier hun og benekter at mannen hennes har blitt utsatt for rasisme mens han har spilt i norsk fotball. Det til tross for at Nils Arne Eggen i går antydet at det langt på vei var rasisme inne i bildet.

- Jeg bare nevner en ting. Annan er mørk. Jeg bare nevner det, og jeg skal beskytte ham, sa Eggen.

Annan:- Jeg måtte ta tak i Muri for ikke å miste balansen

- EN PÅKJENNING: Rosenborgs sportsdirektør, Erik Hoftun, sier at Anthony Annan har hatt det tøft de siste dagene. Foto: VG
- EN PÅKJENNING: Rosenborgs sportsdirektør, Erik Hoftun, sier at Anthony Annan har hatt det tøft de siste dagene. Foto: VG

RBKs sportsdirektør, Erik Hoftun, understreker at klubben tar avstand fra Eggens rasismeuttalelse og at uttalelsene får stå for trenerens regning.

Og mens Eggen har forsvart Annans oppførsel, mener Hoftun at det er beklagelig. Han er irritert over at fokuset fra seieren er blitt en sak om Annans oppførsel.

- Dette skulle vi vært foruten. Seieren var en stor seier, og denne saken tar fokuset bort fra kampen, sier han til VG Nett.

Han forteller at Annan ble svært overrasket da flerfoldige journalister hadde møtt opp på Rosenborgs trening mandag for å intervjue ham om den kontroversielle situasjonen.

- Det har vært en påkjenning for Anthony. Jeg tror det blir greit for ham å reise bort noen dager med landslaget for å slippe mediekjøret her i Norge, sier Hoftun.

Norges Fotballforbund har besluttet ikke å gi karantene etter Annans oppførsel i seriefinalen.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball