Hovedinnhold

- I kveld heier svenskene på Norge!

ENGASJERTE: Svenskene vil til EM selv, og har ikke noe imot at Norge blir med, skal vi tro svenskene VG Nett har vært i kontakt med. Foto: Scanpix
ENGASJERTE: Svenskene vil til EM selv, og har ikke noe imot at Norge blir med, skal vi tro svenskene VG Nett har vært i kontakt med. Foto: Scanpix
(VG Nett) Den svenske fotballeksperten Robert Laul tror det svenske folk holder en knapp på Norge fremfor Danmark i EM-kvalifiseringen.

Denne saken handler om:

Mens Norge står ovenfor en tøff, men overkommelig oppgave i Kypros, skal Danmark i kveld ut i sin, på papiret, tøffeste bortekamp mot Portugal. Resultatet i disse to kampene kan ha mye å si for det endelige utfallet i gruppe H.

I kvalifiseringen til EM i 2004, var Norge og Danmark også i samme kvalifiseringsgruppe. Da ble det en voldsom ordkrig mellom landene, og blant annet brukte danskene betegnelsen «fjellaper» for å beskrive nordmennene.

Les også:Danskenes landslagssjef slakter norsk fotball

Det forventes at det blir temperatur mellom de to nabolandene i denne kvalifiseringen også. VG Nett var derfor interessert i å høre hvem våre naboer i øst, svenskene, håper skal kvalifisere seg av de to landene.

Les også:Slik følger du kveldens kamp på VG Nett!

DRILLO-FAN: Aftonbladets Robert Laul holder alltid med Drillo. Foto: Stefan Jerrevång (Aftonbladet)
DRILLO-FAN: Aftonbladets Robert Laul holder alltid med Drillo. Foto: Stefan Jerrevång (Aftonbladet)

- Tidligere holdt nok svensker med Danmark. De fikk en spesiell plass i svenske hjertet etter VM i 86 og EM i 92, men etter de slo oss ut i forrige kvalifisering, tror jeg de fleste syns det er greit hvis Norge slår ut Danmark denne gangen, sier Robert Laul i Aftonbladet. Han er tidligere fotballspiller, og har nå sitt eget diskusjonsprogram om fotball kalt «Laul Calling».

- Selv holder jeg alltid med Drillo. Han har gjort et fantastisk comeback, og er verdig alt det gode som kommer til han, legger Laul til.

VG LIVE:Følg Kypros - Norge her fra kl. 20!

- Håper det dårligste laget kvalifiserer seg

Ved den svenske ambassaden i Norge tror man det svenske folk tenker på hvem som vil bli lettest å møte i et eventuelt EM-sluttspill.

- Vi vil jo vinne selv. Så jeg tror det svenske folk håper på at det dårligste laget går til EM, sier ambassadør Ingrid Hjelt As Trolle, uten å ville si noe om hvem som er svakest av Danmark og Norge.

VG Nett-leser:Jeg håper Norge som eneste land fra Norden representerer oss vikinger, fordi svenskene og danskene som regel ler av oss når vi dummer oss ut.
Diskuter her!

Selv er hun solidarisk i sitt svar på hvem man ønsker skal gå videre.

- Jeg håper både Danmark og Norge går videre til EM-sluttspillet. Og Sverige selvfølgelig, sier ambassadøren.

Tror Norge det er fordel Norge

For fotballekspert Robert Laul i Aftonbladet, har den gode starten til Norge forandret hans mening når det gjelder hvem som har størst sjanse til å kvalifisere seg.

Les også:- Det blir ikke lett for Norge

- I utgangspunktet trodde jeg Danmark hadde størst mulighet, men med starten til Norge, tror jeg det er fordel Norge. Jeg tror norsk landslagsfotball er på vei oppover, uttaler Laul. Han tror at Norge vil vinne i Kypros, og at Danmark vil få det tøffere.

- Med den starten de har hatt, må Portugal vinne. Det tror jeg de gjør også, forteller fotballeksporten.

Her kan du kjøpe tilgang til å se kampen mellom Kypros og Norge. VG Nett viser kampen i samarbeid med Canal+. Opplever du tekniske problemer underveis kan du ta kontakt med vår supportavdeling på support@absolutt-fotball.no.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball