Hovedinnhold

Kypros-Treholt: - Selvfølgelig heier jeg på Norge!

... men den spiondømte nordmannen går ikke på kamp i kveld

STØTTER NORGE: Spiondømte Arne Treholt har bodd på Kypros i en årrekke. Han får ikke med seg kveldens kamp fra tribuneplass. Foto: Scanpix
STØTTER NORGE: Spiondømte Arne Treholt har bodd på Kypros i en årrekke. Han får ikke med seg kveldens kamp fra tribuneplass. Foto: Scanpix
(VG Nett) Over ti år på kypriotisk jord til tross: Arne Treholt (68) har Norge som soleklar favoritt før dagens landslagskamp.

Denne saken handler om:


VG LIVE:Følg Kypros-Norge kl. 20

Han vil ikke være blant dem som ragger rundt i gatene på Kypros med kamprop og veivende flagg når Norge møter Kypros til EM-kvalifiseringskamp, spiondømte Arne Treholt.

Så dypt stikker ikke fotballinteressen hos den spreke 68-åringen.

Men Arne Treholt sender likevel sine største lykkeønskninger til landslaget og representantene til landet som for 26 år siden dømte ham til 20 års fengsel for spionasje.

- Selvfølgelig er det Norge som er min favoritt, ler Treholt på telefon fra Limassol på Kypros, hvor han har bodd siden 1999.

Espens fotballblogg:- De er våre beste menn

- Alle er fotballgale her

Oppgjøret mot relativt umeritterte Kypros kan bli tøft, ifølge landslagssjef Egil Olsen. Etter å ha ligget på 113. plass på FIFAs ranking har øynasjonen de siste fem årene klatret seg opp til respektable 43. plass.

- Forventningene mine er seier, og folk forventer seier, men jeg vet det blir vanskelig, sa landslagssjefen under pressekonferansen tidligere denne uken.

Men når spillerne til Drillo entrer fotballbanen under Kypros-solen i dag, blir det uten spiondømte Arne Treholt til stede på tribunen.

Han vender nemlig nesen mot fastlandet og et forretningsmøte på Hellas.

- Dessverre. Jeg skulle gjerne vært tilstede under kampen, sier Treholt.

VG TV:Følg fotballstudio fra kl. 19.15

Landskampen mot Norge går ikke upåaktet hen i Treholts hjemland.

- Kypros er et lite land, men definitivt en fotballnasjon. Alle er helt fotballgale her, forteller Treholt.

Hvordan tror du det går for Norge?Diskuter EM-kvalifiseringen på VG Nett-sportens Facebook-gruppe!

Les mer under bildet!

MER JUBEL I KVELD? Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp jublet etter seieren over Portugal sist. I dag møter de Kypros. Foto: Bjørn S. Delebekk
MER JUBEL I KVELD? Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp jublet etter seieren over Portugal sist. I dag møter de Kypros. Foto: Bjørn S. Delebekk


- Drillo er en morsom mann

Selv styrer han sin entusiasme for sporten. Treholt, som har vært en aktiv jogger i flere år, er ikke nevneverdig fotballgal, ifølge ham selv.

- Jeg har registrert at det er et eller annet som skal skje her nede. Er det på fredag at kampen er, altså, spør Treholt leende, og supplerer:

- Men jeg har registrert at Kypros har gjort det bra i det siste. De slo jo Bulgaria her forleden, gjorde de ikke? Og Drillo er en morsom og kunnskapsrik mann som jeg har stor respekt for, avslutter Treholt.

Norge har fått en fantastisk start på EM-kvalifiseringen, med seks poeng på de to første kampene. Med full pott på bortebane i kveld, er forutsetningene svært gode foran resten av kvaliken.

I en annen kamp i Norges gruppe, møtes Portugal og Danmark i kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball