Hovedinnhold

Eggen til Hamrén: - Du hoppet av et tog som var på skinner

NY TRENER: Nils Arne Eggen tar over RBK. Foto: Geir Otto Johansen
NY TRENER: Nils Arne Eggen tar over RBK. Foto: Geir Otto Johansen
OSLO/LERKENDAL (VG Nett) Nils Arne Eggen (68) ble i ettermiddag presentert som ny Rosenborg-trener ut året.

Denne saken handler om:

- Jeg gleder meg mer og mer, sier Nils Arne Eggen om oppgaven som nå ligger foran ham.

Erik Hamrén leder laget mot Viking, men så er det klart for Eggen-show i Trondheim. Hans første kamp blir mot Kongsvinger 6. juni.

Les også: Advarer Eggen mot for store forandringer

Ingen vonde følelser

- Min oppgave er å ta meg med det beste av det Hamrén har lagt igjen her - og det er mye. Og så gi det enda et løft, sier Nils Arne Eggen på pressekonferansen.

- Ingen ville bli kvitt Erik. Så fikk han et tilbud han ikke kunne si nei til. Det aksepterer alle i RBK, sier Eggen.

- Du hoppet av et tog som var på skinner. Min oppgave blir å holde toget på skinner, slår Eggen fast.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TOK STYRINGEN: Nils Arne Eggen var raskt frempå og tok kommandoen under dagens pressekonferanse. Her skjenker han vann til avtroppende trener Erik Hamrén. Her er de to flankert av sportssjef Erik Hoftun (t.v.) og styreleder Terje Svendsen (t.h.). Foto: Petter Remen Hanssen
TOK STYRINGEN: Nils Arne Eggen var raskt frempå og tok kommandoen under dagens pressekonferanse. Her skjenker han vann til avtroppende trener Erik Hamrén. Her er de to flankert av sportssjef Erik Hoftun (t.v.) og styreleder Terje Svendsen (t.h.). Foto: Petter Remen Hanssen

Ikke fornøyd med toppnivået

- Hva kan du tilføre dagens RBK-lag?

- De er allerede dyktige defensivt, men samhandling er noe jeg kan, og det vil jeg tilføre. Det er viktig med spill i lengderetningen sammen med bevegelse, sier Eggen til VG Nett i kjent stil.

- Synes du dagens utgave av Rosenborg er publikumsvennlig?

- Det varierer veldig. Det kan så klart bli bedre, og vi er ikke fornøyde med toppnivået. Men stabiliteten er der, og det er i angrepsspillet forbedringspotensialet ligger.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

68-åringen vil ikke fortelle hva slags system han har tenkt til å bruke i sitt comeback, men sjansen for at det velkjente 4-3-3-oppsettet kommer tilbake er stor.

- Det blir uansett bare miksing av tall å snakke om det.

- Ingen overgangssum
Rosenborgs styreleder Terje Svendsen sier at klubben og det svenske fotballforbundet er enige om ikke å offentliggjøre hva
Sverige betaler. Men ifølge Sveriges fotballpresident Lars Åge Lagrell koster det ikke noe at Hamrén løses fra kontrakten tre måneder før tiden.

- Dette er en god løsning for alle parter. Vi er veldig fornøyde. Vi betaler ingenting for å få Erik allerede nå, men overtar naturligvis lønnen hans, sier Lagrell til VG Nett og fortsetter

- Vi gjorde en avtale med RBK om å overta Erik 1.september. Det har ikke vært helt problemfritt for oss, men vi har ikke villet presse RBK. Dette bør innebære at vi står bedre rustet foran EM-kvalifiseringen. Nå får Erik en helt annen kontakt med spillerne og klubbene.

- Og det første Hamrén bør gjøre er vel å ta en telefon eller en tur til Zlatan i Barcelona?

- Det der er Eriks problem, sier Lagrell.

Har tenkt på nye spillere

Nils Arne Eggen skal bare være i jobben i et halvt år, men det hindrer ikke trenerlegenden i å tenke på fremtiden. Han har blant annet klare tanker om nye aktuelle spillere.

- Utifra min filosofi, og RBKs filosofi, så har vi de rette i dag. Jeg har tenkt på nye spillere, men det har ikke vært diskutert foreløpig, sier Eggen til VG Nett.

VG Debatt:
"Nå kommer det til å bli morsomt å se Rosenborg spille fotball igjen :) kan Drillo lykkes så kan pokker med Eggen også."
Diskuter her!

Han trekker fram flere av RBK-spillerne, og mener blant annet at de svenske backene Mikael Dorsin og Mikael Lustig holder meget høyt nivå, at 17-åringen Markus Henriksen er et unikt talent og at en spiller som Trond Olsen fort kan få ut potensialet sitt under Eggens ledelse.

Han innrømmer også at det store målet fremover blir å få Rosenborg tilbake i Champions League.

- Vi må opp flere nivåhakk for å klare det, og for å kunne hevde oss der, slår Eggen fast.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball