Hovedinnhold

Norsk fotballdommer skallet til og slått til blods

** - Han ringte og beklaget seg samme kveld
** Har anmeldt saken til politiet

SJOKKERT: Dommer Sebastian Mikalsen legger ikke til at han ble sjokkert da han først ble skallet til, så slått, da han dømte et 4. divisjonsoppgjør. Foto: Privat
SJOKKERT: Dommer Sebastian Mikalsen legger ikke til at han ble sjokkert da han først ble skallet til, så slått, da han dømte et 4. divisjonsoppgjør. Foto: Privat
(VG Nett) Fotballdommeren Sebastian Mikalsen (20) ble skallet til og slått i ansiktet av en Borgar-spiller under en 4. divisjonskamp i Østfold.

- Da jeg blåste til pause kom en spiller bort til meg og var fryktelig irritert over noe jeg hadde gjort tidligere i kampen. Spilleren hadde gult kort fra før av, og jeg prøvde og snakke rolig med ham for å slippe å vise ham ut. Det hjalp ikke, og det neste som skjedde var at han skallet til meg i pannen, sier dommeren til VG Nett.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først omtalte saken.

- Det neste som skjedde var at jeg trakk meg unna, og viste ham det røde kortet, fortsetter Mikalsen.

Spilleren ble deretter ført bort av to lagkamerater, men klarte å rive seg løs.

- Da kom han tilbake og slo meg i ansiktet. Deretter kom det tre-fire spillere for å holde ham unna, mens han prøvde å slå meg igjen. Til slutt ble han ført av banen, sier dommeren, som fikk et rift i nesen slik at han begynte å blø.

IKKE REDD: Sebastian Mikalsen (20) ble skallet til og slått da han dømte 4. divisjonsoppgjøret mellom Borgar og Kråkerøy. Likevel tok han fløyta til munnen og dømte videre. Foto: Privat
IKKE REDD: Sebastian Mikalsen (20) ble skallet til og slått da han dømte 4. divisjonsoppgjøret mellom Borgar og Kråkerøy. Likevel tok han fløyta til munnen og dømte videre. Foto: Privat

- Ikke redd

Dommeren forteller at han ble forfjamset og sjokkert etter slaget.

- Jeg fikk vondt, og skjønte ikke helt hva som skjedde. Så begynte jeg å analysere hva jeg kunne ha gjort galt for at noe sånt kunne skje. Jeg gikk igjennom kampen for å tenke over om jeg kunne gjort noe annerledes. Men når noe velger å slå, er det ikke jeg som dommer som gjør noe galt.

Til slutt kom han seg inn i garderoben, sammen med sine to assistenter og dommerveileder.

- Jeg ble ikke direkte redd. Jeg visste dette var et engangstilfelle, og var ikke redd for at det skulle skje igjen i andre omgang.

- Jeg brukte pausen godt, og ble etter hvert klar for å gjøre jobben jeg var kommet for å gjøre, legger han til.

Etter å ha rådført seg med sine kollegaer bestemte 20-åringen seg for å anmelde forholdet til politiet.

- Det er ikke fordi jeg har noe mot spilleren som person, men handlingen hans. Det er totalt uakseptabelt. Vi dommere skal føle oss trygge når vi dømmer, forklarer han.

- Ringte og beklaget

Timer etter kampen ringte Borgar-spilleren til dommeren og beklaget seg.

- Han ringte og beklaget samme kveld. Han sa han ikke skjønte hva som hadde skjedd, og hvorfor han hadde gjort det. Han sa også at han var villig til å ta den straffen han fikk, forteller dommeren.

VG Nett har vært i kontakt med spilleren. Han sa det ikke er så mye å forklare annet enn at han beklager det som hadde skjedd, og henviste til det han har uttalt i lokalavisen.

- Jeg er veldig skuffet over meg selv. Jeg vet egentlig ikke hva som skjedde og hvorfor jeg gjorde det. Nå er jeg bare veldig lei meg. Jeg ringte dommeren og beklaget det hele allerede fredag kveld, forteller spilleren til SA.

Brist i kragebenet

Mikalsen er ikke den eneste dommeren som har blitt utsatt for vold i Norge den siste tiden. I en 4. divisjonskamp mellom Lura og Vaulen i Rogaland ble en dommer dyttet i bakken slik at han fikk en brist i kragebenet, skriver Aftenposten.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball