Hovedinnhold

TV 2: «Edvartsen-e-postene» er sendt fra villa på Kongsvinger

<p>KLAR FOR RETTEN: Svein-Erik Edvartsen. Her fra et intervju med VG tidligere i måneden.</p>

KLAR FOR RETTEN: Svein-Erik Edvartsen. Her fra et intervju med VG tidligere i måneden.

Foto: Tore Kristiansen, VG
Norges Fotballforbund hevder de har bevis for at flere av de omtalte e-postene i saken om Svein-Erik Edvartsen (38) er sendt fra hans private bolig.

Denne saken handler om:

Det melder TV 2 lørdag formiddag. Kanalen skriver at NFF har klart å spore IP-adressene til e-postene tilbake til en villa på Kongsvinger, der Edvartsen bor.

VG har tidligere omtalt å ha mottatt e-poster fra samme ukjente avsender som NFF mener er Svein-Erik Edvartsen. I e-postene hylles Edvartsen, samtidig som avsenderen er svært kritisk til toppledere i NFF og dommersjef Terje Hauge.

Edvartsen har hele tiden hevdet at han ikke har stått bak e-postene. Tidligere har NFF fortalt at de sitter på fire e-poster som de vil bruke som bevis i den kommende rettsaken mot Edvartsen.

Bakgrunn: Slik forklarer Edvartsen IP-mysteriet

TV 2 sporet egne eposter

TV 2 skriver at også de mottok to mistenkelige «Edvartsen-e-poster». De skriver at de har brukt et anerkjent IT-firma til å spore IP-adressene, og ifølge kanalen skal disse også lede til Edvartsens villa på Kongsvinger. 

– NFF har avsluttet arbeidsforholdet til Edvartsen med umiddelbar virkning på grunn av grovt pliktbrudd og annet vesentlig mislighold av arbeidsavtalen. Saken skal for retten, og som arbeidsgiver ønsker ikke NFF å prosedere detaljer i en personalsak i media, skriver NFFs kommunikasjonssjef Svein Graff i en sms til TV 2.

Avvises av advokaten

Edvartsens advokat, John Christian Elden, rister på hodet over saken til TV 2:

– Saken er positivt uriktig, siden dette ikke er IP-adressen til Svein-Erik Edvartsens hjem. Vi har bedt TV 2 om dokumentasjon for påstanden, men de har avvist å komme med dette, sier Elden til VG.

Så du denne? Feilsendt e-post: NFF-topp totalslakter Edvartsen

– For rettssaken for øvrig spiller dette mindre rolle, selv om NFF synes å prøve alle mulige skitne grep for å slippe å få belyst sin personalpolitikk og menneskehåndtering i retten, sier Elden.

I et intervju med VG tidligere i måneden sa Edvartsen at han ikke kan ha vært tilstede på Kongsvinger i de nevnte tidsrommene da e-postene ble sendt. 

Ifølge TV 2 skal NFF likevel føle at de har nok bevis, blant annet gjennom spor i sosiale medier, til å kunne poengtere at Edvartsen likevel kan ha vært på Kongsvinger.

Saksøker NFF

Tidligere i uken kunne VG melde at Edvartsen har bestemt seg for å saksøke Norges Fotballforbund. For to uker siden fikk han sparken som seksjonsleder i forbundet, i tillegg vil ikke forbundet la han dømme på toppnivå. 38-åringen ønsker å komme tilbake i den sivile jobben og på fotballbanen.

Edvartsen og Elden skal ha gitt opp å forhandle med NFF. Dermed må partene møtes i Oslo tingrett en gang i 2018.

– Når ikke han som styrer over dommerkarrieren en gang vil ta en lunsj med Edvartsen, ser vi ingen grunn til forhandlinger, sa Elden til VG torsdag.

– Hva skal til for at Edvartsen dropper søksmålet mot NFF?

– NFF må beklage uriktige beskyldninger mot ham, betale erstatning og sette ham inn i jobben igjen, og dommerrollen fra førstkommende sesong, slik de tidligere har avtalt, sier Elden.

Forvirret? Disse tre punktene er sentrale i Edvartsen-saken

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball