Hovedinnhold

Norges VM-drøm definitivt knust

IKKE TIL VM: Egil Drillo Olsen kunne juble over seier mot VM-vert Sør-Afrika på Ullevaal, men lørdag kveld ble det klart at det er det nærmeste Norge kommer neste års VM. Foto: Scanpix
IKKE TIL VM: Egil Drillo Olsen kunne juble over seier mot VM-vert Sør-Afrika på Ullevaal, men lørdag kveld ble det klart at det er det nærmeste Norge kommer neste års VM. Foto: Scanpix
(VG Nett) Norges mulighet til å få spille playoff-kamper for VM ble selv på matematisk nivå knust med Portugals seier over Ungarn.

Norge er som kjent nummer to i gruppe 9, med ti poeng og to plussmål. Dersom laget skulle ha fått sjansen til å spille playoff-kamper, måtte en annen av toerne gjøre det dårligere enn våre beste menn.

Les også:Slik kommer Norge til VM

Og den eneste toeren som risikerte det, var til slutt toeren i gruppen der Danmark allerede hadde sikret seg seieren. For med muligheten for ungarsk seier over Portugal levde Norges VM-drøm.

Men tross skade på nøkkelspilleren Cristiano Ronaldo tok portugiserne en sterk 3-0-seier på hjemmebane.

Kampen mellom Portugal og Ungarn kan følges på Oddsen Live!

Dermed blir Norge garantert den dårligste toeren, og kommer garantert ikke til playoff-kampene.

(Saken fortsetter under bildet)

SKADET? ELLER IKKE?: Cristiano Ronaldo kalles inn til landskamp. - Han kan ikke spille, svarer Real Madrid. Foto: AFP
SKADET? ELLER IKKE?: Cristiano Ronaldo kalles inn til landskamp. - Han kan ikke spille, svarer Real Madrid. Foto: AFP


Eneste sjanse

Det var flere andre grupper der resultatene også kunne tippe Norges vei i kveld, men seire til Hellas og Bosnia, samt poeng til Irland, ødela selv de matematiske sjansene til norsk avansement.

* I gruppe 1 er Portugal toer med 16 poeng etter seieren over Ungarn. De skal trekkes tre poeng for kampen mot jumbo Malta, men ender likevel altså tre poeng foran Norge.

Les også:Danmark til VM - Sverige i trøbbel

Sverige har 15 poeng, men skal trekkes 6 for kampene mot Malta, og står reelt med ni. Det kan bli i snaueste laget, selv med seier mot Albania i siste kamp.

* I gruppe 2 vant Hellas hele 5-2 over Latvia, og er dermed oppe i 17 poeng. Selv om grekerne skal trekkes fire poeng for kampene mot Moldova eller tre/seks poeng for kampene mot Luxembourg, vil de ende på minst 13 poeng, altså tre flere enn Norge.

* I gruppe 5 slo Bosnia Estland borte. Det sender bosnierne opp på 19 poeng. Ettersom de maks kan trekkes seks poeng er de også foran Norge.

Les også:Bosnia sikret playoff

* I gruppe 8 spilte Irland uavgjort med Italia. Det vil si at irene er oppe på 17 poeng - skal trekkes seks - og ender på minst 11.

VM-klare nasjoner i fotball (NTB)

Disse nasjonene er klare for VM-sluttspillet i fotball i Sør-Afrika neste år:

Europa (7 av 13 plasser):
England, Spania, Nederland, Tyskland, Danmark, Serbia, Italia.

Asia (4 av 4,5 plasser):
Australia, Nord-Korea, Japan, Sør-Korea.

Afrika (3 av 6 plasser):
Elfenbenskysten, Ghana, Sør-Afrika (vertsnasjon).

Sør-Amerika (2 av 4,5 plasser):
Brasil, Paraguay.

Ingen nasjoner er ennå kvalifisert fra Oceania eller Nord/Sentral-Amerika og Karibia.

Totalt er 16 nasjoner kvalifisert til sluttspillet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball