Hovedinnhold

NFF etterforsker Edvartsen-meldinger tilbake i tid

<p>2014: Generalsekretær Pål Bjerketvedt avbildet på et møterom på Ullevaal Stadion under tirsdagens orientering om NFFs styremøte samme dag. </p>

2014: Generalsekretær Pål Bjerketvedt avbildet på et møterom på Ullevaal Stadion under tirsdagens orientering om NFFs styremøte samme dag. 

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
ULLEVAAL STADION (VG) «Saken er parkert», sa generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt. Men nøsting av tråder i Edvartsen-saken fortsetter i kontorene på Ullevaal Stadion.

Denne saken handler om:

Den «parkerte saken» er ikke lenger i generalsekretærens hender, men tilbake hos dommerseksjonen. 

Der blir en av de viktigste arbeidsoppgavene å dokumentere «kommunikasjon med mobbende og trakasserende innhold», sier Bjerketvedt. 

– Hvor langt tilbake i tid går disse meldingene? 

– Vi har ikke klarhet i det ennå, Men det er et par-tre år tilbake i tid, det som foreligger nå av materiale, opplyser Bjerketvedt til VG tirsdag. 

Da har han akkurat vært i styremøte hos NFF og redegjort for Edvartsen-saken. 

– Det var en svært grundig og god gjennomgang fra generalsekretæren, sier fotballpresident Terje Svendsen.

På spørsmål om Svein-Erik Edvartsens advokat, John Christian Elden, er kjent med granskningen av gamle meldinger, og hva han tenker om det, svarer Elden:

– Nei, vi er ikke informert om det. Dersom det hadde hatt noe med Edvartsen å gjøre, er jeg sikker på at vi hadde fått beskjed siden NFF så langt jeg har hørt driver forsvarlig intern saksbehandling, og ikke gjennom media.

TV 2 hevder å vite at personer internt i NFF mistenker at Svein-Erik Edvartsen har sendt en rekke tipsmailer. Epostene skal ha vært sendt anonymt, men avsender har gjennomgående tatt parti med Edvartsen. 

VG+: Edvartsen: Fra sirkusdirektør til 25 år med ståhei 

– Skadelig for omdømmet 

Om veien videre sier Bjerketvedt det blir opp til dommerseksjonen å etablere «et regime hvor Edvartsen kan gjenopprette tilliten». 

På spørsmål om han frykter at konflikten skal blusse opp på ny i 2018, da Edvartsen i utgangspunktet kan dømme igjen, svarer generalsekretæren: 

– Vi får bare vente og se. NFF skal ikke ha denne typen saker. 

Både Bjerketvedt og Svendsen gjentok under den felles presseseansen på Ullevaal Stadion at deres mål var å ha minst mulig støy rundt saken. 

– Synes du dere lyktes med det?

– Målet er minst mulig støy nå som saken er avsluttet. Det har pågått i lang tid, det har vært en krevende sak og den har vært en skadelig sak for Fotballforbundets omdømme.

Sett denne? Festvideoen som fikk Edvartsen til å reagere

Forstår reaksjonene på Edvartsen TV 2-opptreden 

NFF stevnet for en drøy måned siden TV 2 for deres FotballXtra-sendinger, som NFF mente var et brudd på reglene verdrørende nyhetsrett. De sendte også ut en anbefaling til Eliteserie-klubber om ikke å delta i kanalens fotballsendinger. 

Som VG skrev tidlig tirsdag, tok Edvartsen kontakt med Bjerketvedt for å høre hva han mente om å stille opp i 16. mai-programmet til kanalen.  

Dommer Svein-Erik Edvartsen ønsket ikke å kommentere saken overfor VG og henviste til advokat John Christian Elden. 

– Bjerketvedt hadde ingen innvendinger mot dette, og presiserte at det kunne Edvartsen gjerne velge å gjøre. Vi forholder oss til dette, skriver John Christian Elden.

Til VG sier generalsekretæren at Edvartsen selv fikk velge om han synes det var klokt eller ei, med tanke på oppmerksomheten saken rundt ham har skapt. 

– Hva tenker du at, som ansatt som seksjonleder for samfunn i NFF, stiller? 

– Vi har noen prinsipielle holdning med tanke på nyhetsrett og om hvem som kan uttale seg om hva. Som dommer kan vi ikke nekte Edvartsen å delta der, sier Svendsen om saken. 

– Så han er der som dommer og ikke seksjonsleder?

– Det er litt vanskelig skille mellom, men generalsekretæren har gitt råd om at han selv skulle få bestemme. 

– Forstår du om folk reagerer på det? 

– Det har jeg full forståelse for. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball