Hovedinnhold

Kovacs: - Jeg gjorde det rette

"Stjal" ballen fra skadet Opdal - Brann-målvakten sjokkert

HISSIG: Brann-spillerne var rasende etter at Peter Kovacs scoret mot en skadet Håkon Opdal i kampen mellom Brann og Odd. Foto: SCANPIX
HISSIG: Brann-spillerne var rasende etter at Peter Kovacs scoret mot en skadet Håkon Opdal i kampen mellom Brann og Odd. Foto: SCANPIX
SKIEN (VG Nett) (Odd-Brann 5-1) Her freser Eirik Bakke og resten av Brann-laget mot Peter Kovacs etter at spissen «stjal» ballen fra en kneskadet Håkon Opdal - og satte ballen i det tomme buret.

Denne saken handler om:


- Jeg presset keeperen og så at han prøvde å skyte den ut. Så fikk jeg ballen fra ham og da måtte jeg reagere raskt. Jeg mener jeg gjorde det rette, sier Kovacs selv.

- Vurderte du på noe tidspunkt å ikke sette ballen i mål?

- Nei.

- Mange vil hevde at det var"unfair"?

- Ja, men i den situasjonen visste jeg ikke at han var skadet. Det hele skjedde på ett sekund og jeg måtte tenke raskt, sier Kovacs til VG Nett.

Den svært omdiskuterte episoden skjedde etter 32 minutter - på stillingen 1-0 til hjemmelaget. Håkon Opdal, som tidligere i kampen hadde vært nede for telling med en skade i kneet mottok ballen helt upresset på 14-15 meter.

VG LIVE:
Fyldig referat og bilder

Plutselig sviktet det samme kneet under Opdal som sank sammen inne i 16-meteren. Kovacs kunne fått heltestatus om han hadde latt være å score, men valgte i stedet å ta ballen fra en liggende Opdal og satte ballen enkelt i det tomme buret.

VG Nett-leser:- Det mest klysete jeg har sett på en norsk fotballbane

- Tør han å score der? meldte TV 2-kommentator Morten Langli.

Brann-spillerne, med Eirik Bakke i spissen, raste mot både dommer Brage Sandmoen og Peter Kovacs, men bare Petter Vaagan Moen fikk se det gule.

Etter kampen var Håkon Opdal enkelt og greit forbannet.

- Det er en selvfølge at han skal spille ballen ut. Jeg var ikke presset i det hele tatt. Jeg er skuffet over Kovacs og skuffet dersom han får støtte for dette, sier Opdal.

(Saken fortsetter under bildet)

OMDISKUTERT: Branns målvakt Håkon Opdal vrir seg i smerter mens Peter Kovacs (bak) har satt inn 2-0 til Odd under cupkampen mellom Odd og Brann. Foto: SCANPIX
OMDISKUTERT: Branns målvakt Håkon Opdal vrir seg i smerter mens Peter Kovacs (bak) har satt inn 2-0 til Odd under cupkampen mellom Odd og Brann. Foto: SCANPIX


- Ikke noe press

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo jublet på sidelinjen og mente i pausen at Opdal ble presset av Kovacs. En titt på reprisen viser imidlertid at Brann-målvakten hadde full kontroll frem til han tilsynelatende fikk akutt svikt i kneet idet han skulle til å skyte ut.

- Det er ikke noe press i det hele tatt, Opdal har full kontroll. Hadde han kunne spilt ut ballen, ville han gjort det, sier TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre til VG Nett.

Dramatisk siste 15

SÅ RØDT: Eirik Bakke ble utvist etter en stygg takling på Steffen Hagen. Foto:
SÅ RØDT: Eirik Bakke ble utvist etter en stygg takling på Steffen Hagen. Foto:

Usportslig eller ikke - Brann hadde uansett fryktelig lite å by på i kvartfinaleoppgjøret. I sin 4-5-1-formasjon skapte laget lite før pause, og allerede etter 15 minutter måtte Håkon Opdal plukke første ball ut av nettet.

Brennhete Bentley kom seg foran sin oppasser inne i feltet og stanget vakkert inn 1-0 fra skrått hold.

Peter Kovacs doblet som nevnt ledelsen kvarteret senere, før Magnus Lekven - for øvrig en av banens beste - la på til 3-0 med en perlescoring fra distanse ti minutter etter hvilen. Jan Gunnar Solli tente Brann-håpet med sin redusering 25 minutter før slutt, men dét håpet så ut til å forsvinne med Eirik Bakkes utvisning minuttet etter.

Etter en stygg takling på Steffen Hagen trakk Brage Sandmoen opp det røde kortet og sendte Brann-kapteinen i dusjen.

Kovacs - igjen

Men dramaet i Skien stoppet ikke der. Ti minutter før slutt fikk Brann straffespark, men Olafur Örn Bjarnason satte ballen i krysstolpen.

Tre minutter senere satte Peter Kovacs spikeren i Brann-kisten da han satte inn et innlegg fra Magnus Lekven, før innbytter Fredrik Semb gjorde ydmykelsen totalt da han la på til 5-1 på overtid.

Odd var soleklart best på eget gress og er nå én kamp unna cupfinalefest i hovedstaden, mens Brann nå må satse alt på en mulig bronsemedalje.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball