Hovedinnhold

Brann dropper Kovacs-protest

Dommeren til VG Nett: - Jeg var i tvil

OMDISKUTERT: Branns målvakt Håkon Opdal vrir seg i smerter mens Peter Kovacs (bak) har satt inn 2-0 til Odd under cupkampen mellom Odd og Brann. Foto: SCANPIX
OMDISKUTERT: Branns målvakt Håkon Opdal vrir seg i smerter mens Peter Kovacs (bak) har satt inn 2-0 til Odd under cupkampen mellom Odd og Brann. Foto: SCANPIX
SKIEN (VG Nett) (Odd-Brann 5-1) Brann var så opprørte over Peter Kovacs scoring på en skadet Håkon Opdal, at de vurderte å få den overprøvet i fotballforbundet.

Denne saken handler om:

Det bekreftet klubbens sportssjef Roald Bruun-Hanssen overfor VG Nett lørdag kveld.

Les også:Scoret mens Opdal lå nede

- Vi er opptatt av å få belyst denne situasjonen, derfor har vi valgt å krysse av på dommerkortet for å holde muligheten åpen for det. Nå vil vi diskutere med folk som kan reglene inngående, sier Bruun-Hanssen til VG Nett.

Noen timer senere skrev Bruun-Hansen i en tekstmelding til VG Nett at klubben ikke kommer til å protestere likevel.

- Ingen tvil

Brann-leiren var i harnisk etter Kovacs scoring i det 32. minuttet, der ungareren satte ballen i mål bak en skadet Håkon Opdal.

Bruun-Hansen mente at målet var så «unfair» at det ikke var tvil om at Peter Kovacs burde latt være å score - eller at dommeren burde ha stoppet spillet.

- Man ser det enkelt av TV-reprisen at spilleren er skadet. Dette kunne vært unngått ved at dommeren blåste. Vi er fullt klar over at vi har tapt kampen 1-5, det er helt greit for oss. Men denne situasjonen vil vi ha belyst.

Sandmoen: - Vanskelig

Selv innrømmer dommer Brage Sandmoen overfor VG Nett at han var i tvil om hvorvidt han skulle stoppe spillet eller ikke.

- Selvsagt var det litt tvil. Når det oppstår en sånn situasjon, særlig på keeper, så er det litt spesielt. Jeg må innrømme at det var en vanskelig situasjon, men jeg gjorde det jeg mente var riktig der og da, sier han til VG Nett.

VG Nett-leser:- Det mest klysete jeg har sett på en norsk fotballbane

Sandmoen er usikker på om det i det hele tatt er hjemmel for å blåse av i en slik situasjon.

- Det mest normale er å blåse ved hodeskade. Ellers heter det at man skal blåse dersom det er en alvorlig skade. Om det ikke er det, så venter man til første ordinære stans i spillet. Det var vanskelig å se hvor alvorlig skaden til Opdal var, sier dommeren.

Bruun-Hansen i Brann understreket at de ønsker debatt om denne typen situasjoner, og at det var hovedpoenget med en eventuell klage.

- Det får være opp til andre å avgjøre. Om de tar spilleren eller dommeren, så er det uansett viktig at dette blir diskutert. Normal kodeks i en sånn situasjon er å stoppe spillet slik at det ikke utvikler seg til en negativ situasjon, sier sportssjefen.

Brann-trener Steinar Nilsen svarer følgende på spørsmål om hva han hadde gjort dersom hans egen spiller hadde gjort det samme:

- Da hadde jeg kalt ham bort til sidelinjen og skjelt ham ut. Slikt hører ikke hjemme noe sted, mener han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball