Hovedinnhold

NFF reagerer på Melgalvis' kongepokal-feiring: – Viser lite respekt

Måten NM-vinner Aleksander Melgalvis (28) feiret cupgullet på, blir ikke godt mottatt av Norges Fotballforbund.

– Å vinne et cupgull er stort, og selvfølgelig skal det feires. Men det er fullt mulig å få til uten at man viser kongepokalen og det den representerer så lite respekt.

Det sier kommunikasjonssjef i NFF Yngve Haavik til TV 2.

Les også: Frode Kippes elleville finaledag

For da Aleksander Melgalvis skulle feire Lillestrøms cupgull, gikk det litt for langt, i hvert fall hvis man spør NFF. 28-åringen serverte Kanarifansen og lagkameratene et strippeshow etter triumfen, og til slutt var det bare kongepokalen som skjulte hans edlere deler.

VG har vært i kontakt med Slottet mandag formiddag. De ønsker ikke å kommentere hendelsen.

– Ble kanskje litt heftig

Lignende feiringer har blitt gjort av både Christian Gytkjær da Rosenborg vant seriegullet i 2016, og i år gjorde Avaldsnes' Ingrid Ryland det samme. At Melgalvis nå fortsetter i samme spor, er ikke noe NFF er veldig glade for.

Sjekk denne: Sarpsborg-spiller hudfletter linjemannen

– NFF ønsker å være tydelige på hva vi mener om en slik feiring med kongepokalen, og vi tror at både klubber og spillere deler får oppfatning. Det, i tillegg til medieoppmerksomheten dette får, vil nok få spillere til å tenke seg om en ekstra gang ved neste korsvei, sier Haavik.

Medieansvarlig i Lillestrøm, Ståle Lindblad, sier til VG at de foreløpig ikke har hørt noe fra Norges Fotballforbund, men at han – dagen derpå – kan forstå at noen reagerer.

Saken fortsetter under bildet.

<p>NAKENFEIRING: Slik feiret Ingrid Ryland og Christian Gytkjær sine triumfer med henholdsvis Avaldsnes og Rosenborg.</p>

NAKENFEIRING: Slik feiret Ingrid Ryland og Christian Gytkjær sine triumfer med henholdsvis Avaldsnes og Rosenborg.

Foto: Skjermdump, Instagram

– Innad i klubben har det ikke blitt diskutert ennå, men det er klart, gutta vinner cupgull, det er godt humør, enorm stemning på scenen og så lar man seg rive seg med.

– Men når vi ser det dagen etterpå er det forståelig å tenke at det kanskje ble litt heftig. Men dette var noe som var gjort i ekstase.

Les også: Kippe tidenes eldste målscorer i cupfinalen

Lillestrøm-spillerne skal ha et pressetreff på Åråsen klokken 12.00, og da vil hendelsen sannsynligvis bli diskutert litt nærmere, sier Lindblad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball