Hovedinnhold

Heerenveen-sjefen forbløffet over Ødegaard: – Noe har skjedd med gutten

SLIPPER SEG LØS: Heerenveen-treneren mener Martin Ødegaard, her under trening med U21-landslaget tidligere i september, har blitt mer utadvent.
SLIPPER SEG LØS: Heerenveen-treneren mener Martin Ødegaard, her under trening med U21-landslaget tidligere i september, har blitt mer utadvent. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Martin Ødegaard (18) er ikke lenger den beskjedne gutten han var da han kom til Heerenveen, mener trener Jurgen Streppel.

I et intervju med den nederlandske kringkasteren NOS gleder Heerenveen-sjefen seg over utviklingen til den norske unggutten siden han kom til klubben i januar.

– Han var en veldig innesluttet unggutt, men han begynner å åpne seg mer og mer etter hvert som han har funnet seg til rette i Heerenveen. Noe har skjedd med gutten. Han føler seg verdsatt her, og det får ut det beste i ham. Han begynner langsomt å krype ut av skallet sitt, sier Streppel.

Les også: Joshua King roses av Liverpool-legende

– Sa det fra dag én

Det var knyttet store forventninger til Ødegaard da han ble lånt ut til Heerenveen i januar, men drammenseren brukte tid på å hevde seg i nederlandsk fotball. Først denne høsten har han fått en fast plass på laget og begynt å prestere jevnt og trutt.

– Jeg sa det fra dag én: Gi ham tid til å finne seg til rette. Og nå kommer kvalitetene hans virkelig til syne, sier Streppel om Ødegaard, som nylig kunne avsløre overfor VG at han har signert en ny kontrakt med Real Madrid.

Så nære var Ødegaard kopi av drømmescoringen:

Det var Dagbladet som først omtalte Heerenveen-trenerens uttalelser i Norge.

Den nederlandske klubben har fått en god start på sesongen, med to seirer og to uavgjort etter fire serierunder. Både Ødegaard og hans norske lagkamerat Morten Thorsby har startet alle kampene, og ifølge statistikknettstedet WhoScored har duoen vært blant lagets fire beste utespillere denne sesongen.

Nådeløs spansk dom: Stryk til RBK-Kåre og halve laget

Imponert av Thorsby

Thorsby er intet mindre enn toppscorer i nederlandsk Eredivisie, sammen med tre andre spillere. Den tidligere Stabæk-spilleren har scoret fire mål allerede.

– Jeg er også overrasket over det. Men han er så godt trent, og han begynner å lære seg å komme inn i sekstenmeteren på riktig tidspunkt. Han har en utrolig kraft, han bare løper og løper, som er hans største kvalitet. Laget trenger hans duellkraft, men han kanogså spille fotball, misforstå meg rett, sier Streppel.

Heerenveen-sjefen til VG– Han har eksepsjonelle kvaliteter

Thorsby og Ødegaard i stemmeboden – tror alle stemte det samme:

Heerenveen har tydeligvis fått sansen for norske spillere. Ødegaard og Thorsby fikk nylig en ny landsmann på laget i form av tidligere Stabæk-midtstopper Nicolai Næss.

De kunne vært fire nordmenn i klubben om ikke Dennis Johnsen hadde valgt å signere for storklubben Ajax i august.

Lørdag ettermiddag venter en bortekamp mot Excelsior for «norske» Heerenveen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball