Hovedinnhold

Wolff Eikrem overrasket over dårlig motstand

VANT: Moldes Magnus Wolff Eikrem under kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Molde og Ventspils på Aker Stadion onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix/ Svein Ove Ekornesvåg
VANT: Moldes Magnus Wolff Eikrem under kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Molde og Ventspils på Aker Stadion onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix/ Svein Ove Ekornesvåg
MOLDE (VG Nett) (MFK-Ventspils 3-0) - En vet aldri kvalitet på lagene vi møter i Europa, sier Magnus Wolff Eikrem etter møtet med Ventspils.

Denne saken handler om:

Ventspils klarte ikke å skape en eneste sjanse i onsdagens 2. kvalikrunde-kamp mot Molde. Slikt opplever blåtrøyene svært sjelden, kanskje ikke engang i de tidlige rundene i NM.

Samtidig skapte Molde 11 sjanser. Tre av dem resulterte i nettkjenning.

- Jeg føler at Ventspils var ganske ufarlige de få gangene de kom. De hadde vel 3-4 dødballer, men vi stod godt imot. Jeg føler at vi hadde god kontroll. I en kamp som dette er det viktig å være konsentrert i 95 minutter, og det følte jeg at vi var. I serien har vi sluppet inn noen enkle mål. Det unngikk vi dag, sa Vegard Forren etter kampen.

Han scoret Moles andre mål på straffe.

VG LIVE:  Les fyldig kampreferat her.  

- Det er klart at Ventspils ikke er på nivå med for eksempel Rosenborg, men vi møter ikke Rosenborg i denne turneringen. I Europa vet en aldri helt hva en møter, smilte Magnus Wolff Eikrem.

Ikke toppet lag?

Ole Gunnar Solskjær varsler at det blir en del roteringer på laget som starter mot Ventspils neste uke. Men mest sannsynlig er han også nødt til det.
Både Magne Hoseth og Jo Inge Berget gikk av banen med skader onsdag. Omfanget av skadene er ennå ikke kjent.

- Kan det bli aktuelt å spare krefter i returoppgjøret?

- Det får Ole bestemme. Vi bør gå for å vinne kampen, mener Wolff Eikrem.

En kamp om gangen

På spørsmål fra VG Nett synes Ole Gunnar Solskjær det var for tidlig å si noe om hvilket lag Molde mønstrer i den siste kampen mot Ventspils.

- Vi får først se hvem som kommer seg gjennom lørdagens kamp mot Viking. Jeg er ganske sikker på at Jo Inge (Berget) og Magne (Hoseth) kan spille lørdag. Om de er aktuelle tirsdag får vi ta senere, sa Solskjær.

Han føler seg rimelig trygg på at Molde går videre til 3. kvalikrunde.

- En vet jo aldri hva som kan skje. De kan få et tidlig mål og vi kan bli nervøse, for eksempel. Jeg tar ingenting for gitt. Men vi var klart best i dag, og med 3-0 så skal vi jo gå videre, sa Solskjær.

Ventspils vant den latviske toppserien i fjor, men ligger per dato på tredjeplass.

- Alt er mulig i fotball, men Molde viste i dag at de er et klart bedre lag enn oss, sa Ventspils-trener Jurgis Pucinsks gjennom tolk.

Returoppgjøret i Latvia spilles alt tirsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball