Hovedinnhold

Tornekrattet: - Det fantes ikke noe alternativ

SKJØVET UT I KULDEN: Styreleder Erik Berg i Molde FK (i midten) forteller pressen at Kjell Jonevret (til venstre) er ferdig som trener i Molde FK etter at forventningene ikke er innfridd i år. Til høyre Molde FKs adminsitrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen. Foto: Scanpix
SKJØVET UT I KULDEN: Styreleder Erik Berg i Molde FK (i midten) forteller pressen at Kjell Jonevret (til venstre) er ferdig som trener i Molde FK etter at forventningene ikke er innfridd i år. Til høyre Molde FKs adminsitrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen. Foto: Scanpix
(VG Nett) Molde-fansen har blitt svært glade i Kjell Jonevret, men supporternes leder sier svenskens avgang i dag var uunngåelig.

Denne saken handler om:

Spill Tippeligaen Manager


 • Konkurrer om fete premier, heder og ære når eliteserien starter opp igjen 4. juli.
 • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
 • Konkurrer mot tusenvis av andre managere.
 • Lag ditt drømmelag her!

 • -----------------------------
  Følgende trenere er blitt erstattet i eliteserien denne sesongen:

  Molde 30. august: Kjell Jonevret (erstattet av Uwe Rösler).

  Rosenborg 25. mai: Erik Hamrén (erstattet av Nils Arne Eggen).

  Brann 21. mai: Steinar Nilsen (erstattet av Rune Skarsfjord).

  Hønefoss 18. april: Ole Bjørn Sundgot (erstattet av Tom Gulbrandsen, så Reidar Vågnes).

  Kongsvinger 12. april: Trond Amundsen (erstattet av Tony Gustavsson).


Fire år med Kjell Jonevret i sjefsstolen tok brått slutt da Molde Fotballklubb valgte å vise svensken døren mandag morgen. Nyheten, som ble offentliggjort på en pressekonferanse på Molde Stadion like etter klokken 11.30 mandag, faller Molde-fansen tungt for brystet.

VGTV:Se klipp fra pressekonferansen

- Det fantes ikke noe alternativ, svarer Tornekrattet-leder Eva Brit Mauseth til VG Nett, på spørsmål om det var riktig å gi Jonevret fyken.

Supporterlederen, som også sitter i styret i Molde FK, sier hun i lengre tid har vært glad for at Molde «ikke legger seg på samme listen som mange andre klubber og lar treneren gå når det går dårlig» på banen.

- Ikke bare Jonevrets feil

- Men det hjelper ikke om jeg eller styreleder Erik Berg eller adm. dir. Tarje Nordstrand Jacobsen trekker oss. I en tilspisset situasjon som dette er det til syvende og sist treneren som sitter igjen med ansvaret utad, selv om det er mange andre faktorer som spiller inn.

- Hva mener du med det?

- Problemene kan sitte lenger oppe også. Det blir feil å bare laste treneren.

Fiasko etter sølv

De sportslige problemene klubben har slitt med i hele år gjør at Molde, etter gårsdagens hjemmetap mot Vålerenga, ligger på den utsatte kvaifiseringsplassen i eliteserien. Fire seire og ti tap på 22 kamper kan kun beskrives med ett ord for et lag som tok seriesølv i fjor: fiasko.

- Brannslukking

Eliteseriens beste spiller i fjor, ifølge VG-børsen, El Hadji Makhtar Thiouné, har slitt med skader og form i år. Målgarantist Mame Biram Diouf er solgt til Manchester United.

- Er dere supportere fornøyde med spillerkjøpene som er gjort i år?

- De kom veldig sent, og vi har heller ikke kjøpt så mange. Noen har blitt leid inn, og det bærer litt preg av brannslukking, sier Mauseth til VG Nett.

- Forferdelig

- Som sagt, det er mange faktorer som spiller inn når man ikke lykkes. Derfor er det flere som må ta ansvar, ikke bare Jonevret.

- Hvordan er det å miste ham som trener?

- Det har blitt diskutert mye blant supporterne om det er riktig å kvitte seg med treneren, men når det først skjer, er det kjempetrist. Kjell har tatt supporterkulturen i byen på alvor og støttet oss i fire år. Slike trenere er vi ikke bortskjemte med her i Molde. Derfor er det forferdelig å miste ham nå, men ting har ikke fungert i år.

Taus om Rösler

- Man kan gjerne si at en trener som passer et lag i medgang ikke nødvendigvis passer det samme laget i motgang, sier Mauseth.

På spørsmål om hva supporterne synes om at Uwe Rösler nå overtar ansvaret for laget, sier supporterlederen først ingen ingen ting.

Så kommer det fra Mauseth:

- Han får komme hit i tre måneder og gjøre en jobb, så kan jeg uttale meg mer om det etter sesongen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball