Hovedinnhold

Solskjær klar for Molde

* Får beholde nøkkelspillerne
* Får penger til forsterkninger

VENDER HJEM: Ole Gunnar Solskjær startet den fantastiske fotballkarrieren i Molde. Nå kommer han etter all sannsynlighet hjem. Foto: Scanpix
VENDER HJEM: Ole Gunnar Solskjær startet den fantastiske fotballkarrieren i Molde. Nå kommer han etter all sannsynlighet hjem. Foto: Scanpix
(VG) Forhandlingene er ikke avsluttet, men alt tyder på at Ole Gunnar Solskjær (37) i morgen presenteres som ny Molde-trener.

Denne saken handler om:

VG vet at Solskjærs advokat gjennom de siste 14 årene, Erik Flaagen, de siste dagene har forhandlet med ledelsen i Molde Fotballklubb.

VG Nett-leser:
Molde får drømmetreneren! 
Diskuter saken her

Forhandlingene er ikke avsluttet, det gjenstår fortsatt diverse punkter, men hvis det blir enighet i løpet av dagen i dag så kommer Solskjær til Molde i morgen for å fortelle at han tar over sin gamle klubb (1995-96) fra januar.

Det var Romsdals Budstikkes nettutgave som først skrev om muligheten for at Solskjær presenteres som ny Molde-trener denne uken. VG fikk i går bekreftet at dette stemmer.

Røkke-løfte

Partene er enige om at begge ønsker å bli enige. Og da går det ofte sånn. Solskjær skal ha fått sin velsignelse av manager Alex Ferguson i Manchester United til å utvikle seg videre - som hovedtrener i en mindre klubb.

VG vet at Ole Gunnar Solskjær i forrige uke var i Oslo for å møte Kjell Inge Røkke, eieren av Molde Fotballklubb. Den mektige næringslivslederen, som skjenket klubben Aker stadion i 1998, har engasjert seg sterkt for å få Solskjær til Norge - i et forsøk på å utfordre Rosenborg og Vålerenga på toppen av norsk fotball.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MOLDE-FAN: Kjell Inge Røkke har personlig engasjert seg for å få Ole Gunnar Solskjær som trener til Molde FK. Her er han fotografert på Aker stadion under kvartfinalen i cupen i 2009. Foto: Bjørn S. Delebekk
MOLDE-FAN: Kjell Inge Røkke har personlig engasjert seg for å få Ole Gunnar Solskjær som trener til Molde FK. Her er han fotografert på Aker stadion under kvartfinalen i cupen i 2009. Foto: Bjørn S. Delebekk

Solskjær har allerede svart nei til Moldes tilbud to ganger tidligere denne høsten. Men Kjell Inge Røkke er ikke den som gir seg lettest, og nå ser det ut til at han får viljen sin. Det samme gjør Solskjær, som ikke ville tatt over en slik jobb uten muligheter for å bli best.

Men nå signerer nøkkelspillere som Makhtar Thiouné og Pape Pate Diouf nye avtaler med Molde. Og Solskjær skal ha blitt lovet penger til forsterkninger - av Røkke personlig. Dette har vært viktig for Solskjær, om han skal gjøre Molde FK til et mesterlag.

Reservelags-trener

Ole Gunnar Solskjærs familie ønsker seg hjem til Norge. Dette skal også være en god grunn til at den tidligere Manchester United-spilleren (1996-2007) vender tilbake til Møre og Romsdal.

Solskjær har trent Manchester Uniteds reservelag i to og et halvt år nå. Han har vært linket til jobber i både Rosenborg og det norske landslaget gjennom hele perioden. Nå sørger altså Røkke for at Solskjær tar over Molde, som reddet plassen i Eliteserien denne høsten på grunn av en meget sterk serieavslutning under ledelse av Uwe Rösler.

Paradoksalt nok reiser Rösler til England mens Solskjær nå kommer til Norge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball