Hovedinnhold

Røkke vil ha Solskjær som Molde-trener

ØNSKET: Ole Gunnar Solskjær, som her blir intervjuet etter et foredrag i 2009, har en høy stjerne i Norge. Foto: Jan Petter Lynau
ØNSKET: Ole Gunnar Solskjær, som her blir intervjuet etter et foredrag i 2009, har en høy stjerne i Norge. Foto: Jan Petter Lynau
(VG Nett) Får Kjell Inge Røkke (51) det som han vil, blir Ole Gunnar Solskjær (37) ny trener i Molde fra neste år.

Denne saken handler om:

Etter det VG erfarer skal klubbeieren, som skal ha brukt om lag en halv milliard kroner på fotballklubben siden 90-tallet, ha uttrykt et klart ønske om at Solskjær kommer «hjem» til Molde etter 14 år i Manchester United.

Aker-eier og Molde-patriot Røkke skal være veldig positiv til Solskjær som ny sjef på Aker Stadion. Og veldig negativ til at han havner i en annen norsk klubb. Rosenborg, Brann, Viking og Vålerenga skal ha forsøkt seg. Norges Fotballforbund også.

Skal hjem

Molde Fotballklubb (MFK) jakter ny hovedtrener når vikariatet til Uwe Rösler utløper ved sesongslutt.

Solskjær er ansatt som reservelagstrener i Manchester United nå. Men han har gitt uttrykk for at han og kona Silje kommer til å flytte hjem med parets tre barn en dag.

- Jeg skal hjem. Men når og hvor, det får vi ta i familierådet, sa Ole Gunnar Solskjær til VG i januar.

MEKTIG: Kjell Inge Røkke, her på Månefisken i Oslo om bråket i Aker i 2009. Foto: Frode Hansen
MEKTIG: Kjell Inge Røkke, her på Månefisken i Oslo om bråket i Aker i 2009. Foto: Frode Hansen

Han poengterte samtidig at han nå har jobben han har lyst til å ha. Og at situasjonen til den mektige United-manageren, Alex Ferguson, er avgjørende for hans vei videre i trenerkarrieren.

Kjøpte nytt hus

Tarje Nordstrand Jacobsen, direktør i MFK, sier til VG at de ikke ønsker å uttale seg om aktuelle kandidater.

- Inntil prosessen er over ønsker vi ikke å gi noen kommentar til hvem Molde vil ha som trener fra 2011, sier Nordstrand Jacobsen.

God løsning?
Diskuter saken her!

At han har kjøpt det dyreste huset i hjembyen Kristiansund har skutt fart i spekulasjonene om at flytting fra Manchester kan være nært forestående. Praktvillaen var i følge lokalavisen Tidens Krav prissatt til 11,5 millioner kroner.

Boarealet i huset, som har utendørs svømmebasseng og nydelig utsikt mot havet, er på nesten 400 kvadratmeter og har fem soverom. Den populære badestranden Skjerva ligger like i nærheten.

Solskjærs forretningspartner, Jim Solbakken, sier huskjøpet henger sammen med at rekkehuset familien har brukt som sommerhus ble for lite etter at de har «vokst» til fem familiemedlemmer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball