Hovedinnhold

Riise: - Ole Gunnar må tenke på seg selv og karrieren

** Morten Gamst Pedersen om Solskjærs mulige Villa-tilbud: - Det sier man ikke nei til
** Hangeland: - Ikke overrasket over at klubber i England ser på ham som en kandidat

STØTTER SOLSKJÆR: Brede Hangeland (f.v), Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise har alle fulgt sagaen rundt Ole Gunnar Solskjær den siste tiden. Foto: NTB Scanpix/VG Nett montasje
STØTTER SOLSKJÆR: Brede Hangeland (f.v), Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise har alle fulgt sagaen rundt Ole Gunnar Solskjær den siste tiden. Foto: NTB Scanpix/VG Nett montasje
HOTEL BRISTOL (VG Nett) England-proff John Arne Riise (31) er klar i sin tale - dersom Ole Gunnar Solskjær (39) får et tilbud fra Aston Villa, bør han takke ja.

Denne saken handler om:

- Dette kan være en once-in-a-lifetime-sjanse for Ole Gunnar. Hvis han får jobben, og er innstilt på å ta den, er det noe han bør gjøre, sier Riise til VG Nett.

Landslagsgutta var i dag samlet for å forberede seg til lørdagens privatlandskamp mot England. Etter endt økt på Lillestrøm møtte de pressen på Hotell Bristol, og mange av spørsmålene de måtte svare på, var om nettopp Ole Gunnar Solskjær.

Siden han ble fløyet til et møte med Aston Villa-ledelsen i forrige uke, har spekulasjonene rundt hans trenerfremtid vært mange. I ettermiddag havnet Solskjær i søkelyset igjen, etter at han  ble fløyet til Oslo  for et møte med Molde-investor Kjell Inge Røkke.

VGTV:  Her ankommer Solskjær Røkkes hjem 

- Ligget i kortene

Fulham-spiller Riise har fulgt godt med på utviklingen i Solskjær-saken, og blir ikke overrasket om moldenseren får et tilbud fra Villa.

- Ole Gunnar må tenke på seg selv og karrieren sin, og familien. Molde vet at de har fått en god trener i ham, men dette har ligget i kortene. Som spiller jobbet Ole Gunnar for å bli best mulig, og slik er han også som manager. Dersom han får sjansen, tror jeg han tar den, sier Riise.

31-åringen tror Solskjær står høyt på Villas ønskeliste blant annet fordi han alltid har vært en profesjonell spiller og trener, som har gjort ting til punkt og prikke.

- Han har vært med i gamet lenge som spiller, og han har vært under Alex Ferguson i mange år. Hvis han får sjansen nå, tror jeg han er forberedt, sier Riise.

Fulham-spilleren har registrert alt oppstyret Solskjær-saken har ført med seg, blant annet striden med investor Kjell Inge Røkke.

- Men folk bør unne hverandre suksess. Hvis han har lyst på denne jobben, bør folket og Molde støtte ham, sier Riise.

Ikke overrasket

I likhet med John Arne Riise var også Brede Hangeland tilbake på treningsfeltet i dag, etter en ukes ferie. Siste serierunde i Premier League gikk som kjent forrige helg, og den siste uken har spillerne tatt helt fri fra fotballen. Likvel har ikke den norske landslagskapteinen unngått å få med seg stormen rundt Solskjær.

TIL OSLO I KVELD: Ole Gunnar Solskjær fløy i kveld til Oslo for å møte Kjell Inge Røkke. Foto: Espen Braata, VG
TIL OSLO I KVELD: Ole Gunnar Solskjær fløy i kveld til Oslo for å møte Kjell Inge Røkke. Foto: Espen Braata, VG

- Det er jo siste ukes store begivenhet. Men jeg er ikke overrasket over at klubber i England ser på ham som en kandidat til en mangagerjobb, sier Hangeland til VG Nett.

Som Riise poengterer også midtstopperen at Solskjær blir oppfattet som en profesjonell person som er godt likt.

- Og nå har han med Molde bevist at han er en god manager også, sier Hangeland.

- Vanskelig å svare nei

Solskjær startet trenerkarrieren sin i 2007 da han ble sjef for Manchester United-reservene. Men til tross for sin relativt korte fartstid som trener, tror Hangeland tiden godt kan være moden for 39-åringen til å ta steget opp til Premier League.

- Det er han den beste til å vurdere selv. Men det er jo svært vanskelig å svare nei om man får en konkret forespørsel om en slik jobb, sier han.

Hangeland har vært Premier League-spiller siden 2008, og kjenner Aston Villa godt.

- Det er en stor klubb, med masse tilskuere og en eier som har økonomiske muskler. Det er mange som har lyst på den jobben der, for å si det slik. Men om Solskjær havner der er umulig å si - det ser i alle fall ut som om han er på lista, sier han.

Sier ikke nei

Også Blackburn-spiller Morten Gamst Pedersen skjønner at et eventuelt tilbud fra Aston Villa vil være fristende for Solskjær.

- Han får i så fall muligheten til å jobbe i den beste og største ligaen. Det sier man ikke nei til, sier «Gamsten» til VG Nett.

Han tror ikke Solskjærs relativt korte erfaring som manager er noe problem.

- Er man god nok, er man gammel nok, er det ikke det man sier? Så får tiden vise, smiler han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball