Hovedinnhold

Pedersen på vei til Molde: - Er her for å se på mulighetene

* Vitesse-spissen ser Moldes Europa League-kamp torsdag
* Kan bli gjenforent med tidligere U21-landslagssjef Skullerud

<p>NORSK RETUR? Marcus Pedersen (24) kan være på vei tilbake til norsk eliteserie. Kanskje er Molde hans neste stoppested.<br/></p>

NORSK RETUR? Marcus Pedersen (24) kan være på vei tilbake til norsk eliteserie. Kanskje er Molde hans neste stoppested.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Marcus Pedersen (24) er i Molde for å snakke med klubbledelsen og se klubbens Europa League-kamp mot Zarja Lugansk torsdag kveld.

Denne saken handler om:

– Jeg er her bare for å se og få informasjon. Jeg har ikke mer å si enn at jeg er på utkikk. Jeg er her for å se hva mulighetene mine er, sier Pedersen til VG.

– Vi har noen prosesser gående rundt Marcus som vi jobber med, men ikke noe er avklart ennå, sier Pedersen-agent Jack Karadas, til VG.

Heller ikke Vitesse kan si noe konkret angående Pedersens situasjon.

– Vi kommenterer ikke rykter og spekulasjoner, sier Vitesses medieansvarlig til VG.

I dag landet Pedersen på Kvernberget flyplass i Kristiansund, der han ble hentet av Molde-direktør Tarje Nordstands Jacobsen. Det skriver lokalavisen Tidens Krav.

Ser Molde-kamp

Spissen skal snakke med klubbledelsen og trener Tor Ole Skullerud, som han kjenner godt fra tiden på U21-landslaget, før han ser Moldes Europa League-kvalifiseringskamp mot Zarja Lugansk torsdag kveld.

For to uker siden sa 24-åringen til VG at han ønsket seg vekk fra Nederland, men utelukket samtidig en ny periode på utlån. Det betyr i så fall at Molde på kjøpe Pedersen ut av kontrakten med Vitesse som varer ytterligere ett år.

Flere danske klubber, blant annet Esbjerg, har vært ute etter spissen som i sommer har åpnet for en retur til Tippeligaen. Molde har fra før spissene Daniel Chima Ckukwu, Mohamed Elyounoussi, Fredrik Gulbrandsen, Tommy Høiland og Björn Bergmann Sigurdarson i troppen.

Pedersen ble solgt fra Strømsgodset til nederlandske Vitesse i 2010, men har vært lånt ut store deler av tiden - blant annet i 2012 da han spilte for Vålerenga.

Kostet 12 millioner

Hamar-gutten returnerte til Nederland i sommer etter en sesong på lån i Barnsley, men fikk raskt følelsen av at trener Peter Bosz ønsket å satse på andre spisser.

– Nå regner jeg med det kommer til å skje noe i dette overgangsvinduet, sa Marcus Pedersen til VG etter at Abiola Dauda ble klar for Vitesse i slutten av forrige måned.

Etter 12-millionersovergangen fra Strømsgodset sommeren 2010 har skader og lite spilletid preget karrieren i Nederland. Etter låneopphold i Vålerenga og Odense forlenget Pedersen i fjor sommer kontrakten med Vitesse til sommeren 2015 og ble leid ut på ny - denne gang til daværende Championship-klubb Barnsley.

Før månedsskiftet ville 24-åringen ha mer stabilitet og utelukker en ny periode på lån.

– Det kommer ikke til å skje. Det er 100 prosent sikkert, sa Pedersen.

– Det betyr at du håper å bli solgt i sommer?

– Ja, du kan jo si det sånn. Jeg er ikke interessert å spille fem minutter på slutten av kampene her. Det går ikke lenger.

Vil vekk

Å forlenge kontrakten med Vitesse Arnhem er uaktuelt slik situasjonen er nå. Nederlandske Willem II skal ha vist interesse for spissen som i fjor høst var inne i landslagstroppen.

– Det viktigste for meg nå er å få en god sesong hvor jeg spiller mye og unngår dumme skader. I fjor kom jeg skadet tilbake fra landslagssamling to ganger. Nå håper jeg å spille meg inn på landslaget, sa Pedersen til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball