Hovedinnhold

Molde lettet over Kiev-løsning

* Møter Zorya Luhansk fra Øst-Ukraina i Europa League
* UEFA bekrefter kamp i hovedstaden Kiev torsdag 31. juli

<p>TAKKER FANSEN: Moldes Daniel Berg Hestad (fra venstre), Harmeet Singh, Etzaz Hussain, Tor Ole Skullerud og  Vegard Forren takker supporterne etter hjemmekampen mot Gorica.<br/></p>

TAKKER FANSEN: Moldes Daniel Berg Hestad (fra venstre), Harmeet Singh, Etzaz Hussain, Tor Ole Skullerud og  Vegard Forren takker supporterne etter hjemmekampen mot Gorica.

Molde-ledelsen fikk fredag formiddag bekreftet at Europa League-kampen mot Zorya Luhansk fra den urolige delen av Øst-Ukraina flyttes til Kiev.

Denne saken handler om:

Agnaldos scoring sørget for 1-1 mot Gorica torsdag kveld og et greit avansement til tredje runde i Europa League-kvalifiseringen for Molde.

Der venter ukrainske Zorya - en klubb som holder til i separatistområdene ved Luhansk øst i Ukraina. Det var i dette området et malaysisk passasjerfly ble skutt ned for litt over en uke siden og 298 mennesker mistet livet.

For tre dager siden skjedde det samme med to ukrainske jagerfly, og denne handlingen har de pro-russiske separatistene tatt ansvar for.

- Vi er i fortløpende dialog med UEFA om alle kamper i Europa League eller andre turneringer. Vi antar, forventer og regner med at dette ordner seg, sa Moldes pressesjef Per Lianes VG i 10-tiden fredag formiddag.

Bekreftet flytting

Og med «ordner seg» mente MFK-ledelsen at kampen flyttes fra Luhansk til Kiev. UEFA har tidligere gjort det klart at de tillater kamper i Dnipropetrovsk og Odessa, men har siden flyttet FCKs oppgjør mot Dnipro fra den førstnevnte byen til hovedstaden da danskene ikke klarte å finne noen som ville fly laget østover.

Klokken 10.45 fikk Molde bekreftet at de møter Zorya i Kiev torsdag 31. juli.

- Frem til nå har vi hatt fokus på kampen mot Gorica i går og ikke brukt tid og ressurser på hvem vi skal møte. Nå er det Rosenborg søndag som gjelder, sier Lianes.

Leide Obolon Arena

Israelske Hapoel Kiryat Shmonas kamp mot Dinamo Moskvai neste runde er allerede flyttet til Nicosia. Molde-motstander Zorya Luhansk leide Obolon Arena i Kiev til sin hjemmekamp i 2. kvalifiseringsrunde.

- Jeg har aldri spilt i Ukraina før, og vi gleder oss til kampen, men når du skal fly ned dit er det ikke fotball man tenker på, sa Moldes Per Egil Flo til Romsdals Budstikke etter 1-1-kampen i Slovenia.

- Jeg har ikke snakket så mye med spillerne om det, men man vil alltid ha betenkeligheter ved å reise inn i et land med mye uro, sier Lianes.

PS! På grunn av den politiske uroen som fortsatt herjer i Ukraina, valgte seks brasilianske Sjakthar-spillere ikke å returnere til Donetsk etter en treningsleir i Frankrike tidligere denne uken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball