Hovedinnhold

- Mame hadde vanskelig for å tro det

Molde-leder: Betydelig høyere pris enn forventet

UNITED-KLAR: Mame Biram Diouf er klar for Manchester United. Fredag er det pressekonferanse på Aker stadion. Foto: Scanpix
UNITED-KLAR: Mame Biram Diouf er klar for Manchester United. Fredag er det pressekonferanse på Aker stadion. Foto: Scanpix
(VG Nett) Fredag formiddag ble det klart at Mame Biram Diouf forlater Molde etter to og et halvt år som spiss i rosenes by.

Denne saken handler om:

Diouf er eliteseriens toppscorer med 12 scoringer på 17 kamper. Totalt har 21-åringen spilt spilt 63 seriekamper og scoret 29 mål siden debuten mot Sogndal i 2007.

VGTV:Se alle Dioufs 12 mål her!

Overgangen ble presentert nærmest på dagen 13 år etter Ole Gunnar Solskjær forlot Molde til fordel for en karriere på Old Trafford.

Les også:Nå er Mame United-spiller

- Vi er godt fornøyde. Det tror jeg Manchester United er også, sier Moldes sportsdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen til TV2 Nyhetskanalen.

- Det har gått fort de siste dagene. Vi hadde som forutsening da vi gikk inn i forhandlingene at Mame blir her ut sesongen, legger han til.

Les også:Mame med hat trick på ni minutter!

Nordstrand Jacobsen sier at Diouf per i dag uansett ville fått problemer med arbeids- og oppholdstillatelsen i England. Molde-lederen forteller at han snakket med en ferierende Diouf torsdag kveld.

- Han hadde vanskelig for å tro at dette var sant. Det gikk litt tid før det gikk opp for han. Mame er særdeles takknemlig og ydmyk på vegne av seg selv og familien, sier Nordstrand Jacobsen.

Les også:- En sjokkartet overgang

Sir Alex Ferguson fortalte fredag at United har fulgt Diouf tett de siste to årene, mens Molde-direktøren sier at det har gått fort de siste dagene. Partene var ferdig forhandlet torsdag kveld.

Diouf skal gjennom en legesjekk i England neste uke og blir United-spiller fra august dersom han passerer den. Han vil da leies tilbake til Norge resten av sesongen og flytte til England og Manchester i januar 2010.

- Jeg tror Ole Gunnar Solskjær ser fram til å få jobbe med han på feltet, sier Nordstrand Jacobsen.

VG Nett-leser:
Dette blir spennende
Diskutér Diouf-overgangen her!

Molde-direktøren sier på pressekonferansen på Aker stadion at summer og andre detaljer i avtalen mellom MFK og Manchester United ikke vil bli offentliggjort.

- Spørsmål om priser eller andre detaljer vil ikke bli besvart, understreker Nordstrand Jacobsen.

Styreleder i Molde Fotball AS røper likevel at Molde er meget godt fornøyd med pengesummen som snart tikker inn på kontoen i Møre og Romsdal.

Les også:United-ekspert: - Overhodet ikke overrasket

- For min del vil jeg si at det ble en betydelig høyere sum enn det jeg forventet. Vi har solgt Mame til verdens beste klubb, men får likevel beholde han ut året og kan kjempe med Rosenborg i toppen og kjempe om en plass i cupfinalen, sier Leir-Arne Langøy.

Han minner om at Mame Biram Diouf er den tredje spilleren som går fra Molde til Manchester United. De to første er velkjente Ole Gunnar Solskjær og unggutten Magnus Wolff Eikrem.

- At vi fikk United på banen var et scoop. Ingen andre norske klubber kan vise til å ha sendt tre spillere til United. Gode fotballspillere - kom til Molde, oppfordrer Langøy på pressekonferansen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball