Hovedinnhold

- Kan ikke skjønne at det første målet ble godkjent

** Molde nær å stjele med seg poeng fra Parken

KONTROVERSIELL: Denne scoringen til Claudemir mener Ole Gunnar Solskjær aldri skulle vært godkjent. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
KONTROVERSIELL: Denne scoringen til Claudemir mener Ole Gunnar Solskjær aldri skulle vært godkjent. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
KØBENHAVN (VG Nett) (FCK - Molde 2-1) Ole Gunnar Solskjær mener Molde var veldig uheldige med et par dommeravgjørelser. Blant annet mener han at 1-0-scoringen til FCKs Claudemir aldri burde blitt tellende.

Denne saken handler om:

- Jeg liker ikke å snakke om det, men vi var veldig uheldig med et par dommeravgjørelser, sa Ole Gunnar Solskjær til pressen etter kampen.

Og på stillingen 1-1 skulle laget hatt straffe. Lars Jacobsen var tydelig nær ballen med hånda i duell med Pape Pate Diouf, men kveldens finske dommer, Antti Munukka, vinket spillet videre.

- Det så ut som Pape skulle hatt straffe da han var gjennom. Jeg satt 60-70 meter unna, men jeg synes det så slik ut, fortsatte Solskjær.

Og på overtid fikk Diouf en kjempesjanse da han ble spilt fri og hadde massevis av rom, men avsluttet for tidlig og keeper reddet enkelt.

Kontroversiell scoring

Molde la seg lavt fra start og ville forsøke seg på kontringer. Med litt mer nøyaktighet kunne de skapt noe tidlig, men det var i stedet hjemmelaget som virket farligst med et par forsøk som ga et varsko om mer arbeid i vente for Espen Bugge Pettersen.

Spesielt på høyresiden, med Lars Jacobsen og Christian Bolanos var FCK friske, og det var også derfra forarbeidet kom da de fikk uttelling.

Claudemir avsluttet på en retur fra Molde-forsvaret. César Santin sto inne på streken - i offsideposisjon - og Bugge Pettersen gjorde ikke noe for å prøve ta ballen. Flagget forble nede.

- Det var et skudd utenfra, og vi rushet ut for å blokke. Jeg så ikke ballen da skuddet kom, og da jeg først så den tenkte jeg at skulle slenge meg, men så står det en FCK-spiller ved siden av meg omtrent. Jeg regnet med at dommeren ville blåse, men av en eller annen merkelig grunn gjorde han ikke det, sier Bugge Pettersen, som spurte dommeren om situasjonen i etterkant.

- Jeg fikk som svar at han var inne i målet da skuddet gikk. Om han da er onside eller ikke, får de som har peiling på det ta. Men uansett sto han ikke inni målet, han sto en halvmeter eller meter utenfor mållinja, så den kjøper jeg ikke.

Situasjonen lignet mistenkelig på en annen som nylig gikk imot keeperen. Joshua King skjøt ballen i mål i landskampen mot Island, men scoringen ble annullert fordi Tarik Elyounoussi sto plassert i offside.

- Ja, det gjør for så vidt det. Men der var det mye nærmere mål alt sammen, både flere folk og skuddet. Jeg tror mange hadde vinket på det, men dere får høre med disse ekspertene. Media er så flinke til å finne eksperter på alt mulig, sier Bugge Pettersen til VG Nett og gliser.

VG LIVE: Les fyldig referat!

- Etter min mening kan jeg ikke skjønne at det første målet blir godkjent. Jeg regner med at Espen blir distrahert av han på streken der. Det så nesten ut som han med ballen bare slo den på mål. Det kan kanskje ha vært en misforståelse, men jeg tror ikke det, sa Molde-treneren.

Molde hadde en tøff start der de ikke fikk til stort, og FCK kunne fort ledet med flere mål. Men akkurat da man trodde det skulle ebbe ut til pause, leverte Mattias Moström et herlig raid på høyresiden, og slo inn.

Foran buret ventet Pape Pate Diouf - utlånt fra FCK - og utlignet med bredsiden.

- Jo fortere de gutta her skjønner at de er gode fotballspillere, jo bedre er det. Det tok 25 minutter før vi skjønte at vi kan spille ball. Fra 25 minutter og ut spilt vi godt, mener Solskjær.

- Vi var dårlige i starten, og ikke på det nivået vi vet vi kan. Det holder ikke mot slike lag, men det vi skal lære av, tilføyer han.

I det hele tatt var Molde mye bedre i starten av andre omgang. Innbytter Etzez Hussain var blant dem som tok tak og skapte noe.

Avgjorde

Midtbanemannen var også nær scoring etter et angrep der han gjorde alt på egenhånd, men FCK-målvakt Kim Christensen reddet avslutningen fra skrå vinkel.

Men så vartet FCK opp med et fint angrep. Vetokele ble spilt fri på høyresiden, slo ballen på tvers av straffefeltet, og Andreas Cornelius fikk en enkel jobb med å sette ballen i det tomme målet.

Like etter reddet Moström på streken etter en corner, før Bugge Pettersen minutter senere reddet Bolanos' forsøk da FCK rullet opp og kom i overtall på en kontring.

Davy Claude Angan hadde for øvrig også en ball i mål, men den ble korrekt annullert for offside.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball