Hovedinnhold

Kan få over 40 millioner for Diouf

UNITED-KLAR: Mame Biram Diouf-overgangen gleder kassereren i Molde. Foto: Scanpix
UNITED-KLAR: Mame Biram Diouf-overgangen gleder kassereren i Molde. Foto: Scanpix
MOLDE/OSLO (VG Nett) Mame Biram Diouf kan bli en gullgruve for Molde. Manchester United blar opp for å få 21-åringen til Premier League.

Denne saken handler om:

<b>Mame Biram Diouf:</b>

** Født: 16. desember, 1987 (Dakar).

** Høyde: 175 cm.

** Posisjon: Spiss

** Startet sin karriere i den senegalesiske klubben A. S. C. les JARAAF i Dakar.

** Var elev ved fotballinjen på Rauma Folkehøgskole i 2006-2007, og kom med i a-stallen til Molde samme år.

** Har scoret 12 mål på 17 kamper i årets sesong. Det er desidert mest i Eliteserien.

** Utmerket seg med hattrick på ni minutter mot Brann i helgen.

Diouf kan både skyte Molde til medalje og bidra til økonomisk trygghet i flere år fremover etter United-overgangen fredag.

VGTV:Se alle Dioufs 12 mål her

På pressekonferansen på Aker stadion gjorde Moldes sportsdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen det klart at summer og andre detaljer i overgangsavtalen ikke ville bli offentliggjort. Det ble likevel klart at Molde mottar én sum nå og en eventuell ekstrasum senere.

Les også:Nå er Mame United-spiller

Styreleder i Molde Fotball AS, Leif Arne Langøy, la ikke skjul på at MFK er godt fornøyde med den økonomiske delen av avtalen.

- For min del vil jeg si at vi har fått en betydelig høyere pris enn jeg hadde forventet, sa Langøy under pressekonferansen.

VGD:Diskutér Diouf-overgangen her!

Les også:En sjokkartet overgang

NTB erfarer at det kan være snakk om et overgangsbeløp på rundt 40 millioner kroner. At United kom på banen så sent som tirsdag denne uka tyder på at prisen på Molde-spissen steg de siste dagene. Klubben har tidligere takket nei til et 20-millionersbud fra Groningen.

Les også:Mame med hat trick på ni minutter

Fotballagent Gunnar Martin Kjenner sier til VG Nett fredag at en pris på mellom 40 og 50 millioner kroner høres ut som «god butikk for Molde».

- United har nok betalt mer for Diouf enn det Groningen måtte ha gjort. De er en storklubb og opererer med andre beløp enn mindre klubber. 40 millioner er i øvre sjikte av norsk liga, sier Kjenner.

Les også:United-ekspert: - Overhodet ikke overrasket

PS! Biram Diouf har 12 mål på 17 kamper i eliteserien. Han spiller sesongen ut på lån for Molde og flytter til Manchester ved årsskiftet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball