Hovedinnhold

Hussain ble Molde-helt i Ålesund

* Molde vant slaget om Mørekysten

MELLOM STENGENE: Etzaz Hussain ble matchvinner for Molde mot erkerival Aalesund. Foto: NTB Scanpix
MELLOM STENGENE: Etzaz Hussain ble matchvinner for Molde mot erkerival Aalesund. Foto: NTB Scanpix
ÅLESUND (VG Nett) (AaFK-MFK 0-1) Etzaz Hussain (19) klinket inn tre viktige poeng for Molde i lokalderbyet mot Aalesund.

Denne saken handler om:

Hussain fikk ballen ute på venstresiden og lurte Fredrik Carlsen ut i kiosken før han banket ballen i lengste hjørne. En flott scoring fra nykommeren etter 33 minutter.

Dette var Hussains andre seriekamp for Molde etter overgangen frå Fredrikstad. Det kan altså se ut som at Ole Gunnar Solskjær har gjort en nyttig signering.

- Etzaz vil bidra mye. Det ser dere på målet han scorer i dag også. Han gir oss noe ekstra. Han ser rommene og går på de sugende løpene. Det skal bli artig å jobbe med Etzaz, sa Ole Gunnar Solskjær til det fremmøtte pressekorpset.

VG Live: Vi fulgte kampen direkte.

- Det har gått fort. Jeg har kun vært her en uke. Men det var gøy å score mål. Jeg fikk ballen av Magne (Hoseth). Førstetouchet mitt var godt, og skuddet mitt var godt. Jeg er fortsatt best med venstrefoten, men høyrefoten begynner å komme seg, sa Hussain.

Stangskudd fra back

Før Moldes mål hadde AaFK hatt den største sjansen. Venstreback Enar Jääger skjærte inn i banen og avsluttet fra vel 30 meter. Ballen gikk i stanga og i ryggen på Espen Bugger Pettersen.

Molde-keeperen var deretter våken og fikk snappet opp ballen - som hadde retning mot mål.

Da var det spilt et kvarter. AaFK var fullt med på notene den første halvtimen, men Molde fikk deretter et greit tak på kampen. De presset hjemmelaget bakover på banen, selv om de helt store sjansene uteble etter Hussains scoring.

Utenfor fra Chukwu

2. omgang forløp lenge på den samme måten. AaFK kom til mange halvsjanser, de fleste skudd fra distanse som gikk utenfor mål. Michael Barrantes hadde en fin mulighet etter 58 minutter, men skjøt utenfor. Også Magnus Sylling Olsen og Enar Jääger testet skuddføttene sine, men manglet litt på presisjonen.

Molde hadde ballen mest, men skapte ikke veldig mange store sjanser de heller. Innbytter Daniel Chima Chukwu fikk sjansen fra kort hold etter 78 minutter, men skjøt utenfor.

AaFK satte innpå høyreiste Sander Post på tampen, men til tross for et visst press klarte aldri Aalesund å finne nettmaskene denne søndagskvelden.

- Jeg synes vi hadde marginene mot oss. Vi manglet mange spillere i dag, sju eller åtte av dem har spilt mye i elitserien. Så vi hadde med to unggutter på benken for å få en tropp på 16 mann. Siden vi manglet flere sentrale spillere måtte vi sloss litt primitivt i dag. Men vi ga Molde kamp til døra, sa Kjetil Rekdal etter kampen.

Statistikken brutt

Sist Aalesund tapte en seriekamp på hjemmebane var mot nettopp Molde 28. august i fjor. Det vil si at det har gått nesten et år siden sist nederlag for tangotrøyene på eget kunstgress.

Nå må AaFK telle fra null igjen når det angår den statistikken.

Sunnmøringene har ikke noe godt tak på Molde i seriesammenheng de siste årene. Vi må tilbake til 2003, tangotrøyene sitt debutår i eliteserien, for å finne sist seier mot romsdalingene.

Forrige gang AaFK slo Molde i en offisiell kamp var i cupfinalen for tre år siden - etter ekstraomganger.

Etter dagens seier ligger Molde bare ett poeng bak serieleder Strømsgodset.

PS! Even Hovland pådro seg et korsbåndsbrudd i Champions League-kvalifiseringen mot Basel tidligere denne uken, og er ute resten av sesongen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball