Hovedinnhold

Hareide: - Solskjær vil være et scoop for Molde

GODE VENNER: Åge Hareide og Ole Gunnar Solskjær har god kontakt. Her er de avbildet i forbindelse med fotballgallaen i 2007. Foto: Scanpix
GODE VENNER: Åge Hareide og Ole Gunnar Solskjær har god kontakt. Her er de avbildet i forbindelse med fotballgallaen i 2007. Foto: Scanpix
(VG Nett) Åge Hareide (57) er overbevist om at Molde vil få et stort løft dersom de får ja fra Ole Gunnar Solskjær (37) til trenerjobben.

Denne saken handler om:

- Hvis Molde får fatt i ham, er det et oppmerksomhetsscoop. Ole Gunnar har med seg impulser utenfra og er et spennende trenernavn, sier Hareide, som har trent Solskjær både i Molde og på landslaget, til VG Nett.

Etter det VG erfarer ønskes Solskjær til Molde som ny trener av klubbens pengesterke nøkkelmann Kjell Inge Røkke. Kontrakten med Uwe Rösler går kun ut årets sesong.

- Ole Gunnar er en interessant mann spesielt for mediene. Alt han gjør i Norge vil bli fulgt nøye og skape god PR for klubben. Det igjen vil føre til mange positive ringvirkninger. Han er en respektert mann, og spesielt i Molde, sier Hareide.

Den tidligere landslagssjefen var treneren som hentet Solskjær fra Clausenengen til Molde i 1995. Siden skjøt Solskjærs karriere fart med en kometsesong i elitserien. Deretter ble han en umiddelbar suksess i Manchester United - hvor nordmannen scoret til sammen 91 mål frem til han ble reservelagstrener da karrieren sluttet høsten 2007.

Siden har Solskjær og Hareide holdt god kontakt, men Viking-treneren forteller til VG Nett at han ikke har drøftet Molde-interessen med sin gamle elev. Hareide sier han i utgangspunktet tror Solskjær vil bli i utlandet i flere år, men er klar på at 37-åringen vil lykkes som trener.

INGEN FEILSKJÆR FOR SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær feirer mål mot Hødd 16. mai i 1995. Petter Rudi er førstemann til å gratulere. Foto: Pål R. Hansen
INGEN FEILSKJÆR FOR SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær feirer mål mot Hødd 16. mai i 1995. Petter Rudi er førstemann til å gratulere. Foto: Pål R. Hansen

VG Nett-leser:
Å ta over Molde nå kan kanskje virke smart i den forstand at Molde har meget godt spillermateriell, men som har underprestert lenge, og dermed fort kan få sterke sesonger igjen etter en litt merkelig down.
Diskuter saken her!

- Jeg tror absolutt at Solskjær vil lykkes som hovedtrener. Han har mye godt ved seg. Han har helt sikkert opparbeidet seg mye kunnskap i en av verdens beste klubber. Det er ting de jobber med og gjør der som andre ikke kan, sier Hareide og fortsetter:

- Som person vet jeg at han har egenskapene. Men å være trener må måles over tid. Det nytter ikke å knipse med fingrene, sier Hareide, som for tiden går gjennom en resultatmessig tung tid i Viking, men som før er seriemester som trener i Norge, Sverige og Danmark.

- Frykter du å møte Solskjærs taktiske hode på motstanderbenken neste sesong?

- Nei, det frykter jeg ikke. Å være fotballtrener kan være et komplisert virke, men jeg tror Ole Gunnar kan påvirke laget han eventuelt trener på en god måte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball