Hovedinnhold

Fall ble toppscorer

- Scoret i sin siste Molde-kamp

Molde (VG Nett) (MFK-Stabæk 1-0) Moldes Baye Djiby Fall scoret kampens eneste mål i vinterkulda mot Stabæk. Dermed ble den innleide sengeleseren toppscorer i årets eliteserie.

Denne saken handler om:

Fall har signert seg for 16 nettkjenninger. Moa ble nummer to på lista med 15 mål.

Men Fall har etter alt å dømme spilt sin siste kamp for Molde. Det er russiske Lokomotiv Moskva som eier måljegeren, og de vil trolig selge han videre til en annen klubb nå når oppholdet hans i Molde er over. Lag fra ulike ligaer skal være interesserte i signaturen til eliteseriens toppscorer.

Diskuter siste runde av Tippeligaen her! 

Dagens Fall-nettkjenning kom på straffe bare minuttet ut i 2. omgang. En Stabæk-spiller handset, og Fall var sikker fra krittmerket.

- Før sesongen var det en drøm for meg å bli toppscorer i Norge, og nå er jeg det, og det er jeg veldig glad for. Jeg ble kåret til årets spiller i 2008, og nå er jeg topscorer i Norge i 2010, og slike ting betyr noe for meg, sier Fall til VG Nett.

Uvitende om fremtiden

Han vet ingenting om hvor vidt han blir værende i Molde, eller om han skal tilbake til Lokomotiv Moska, der han har ett år igjen av kontraktstiden. Et annet alternativ er at Lokomotiv Moskva selger eller leier han ut til en annen klubb.

- Jeg vet ingenting om fremtiden min. Fokuset mitt har vært på å bli toppscorer og å gjøre en god jobb for Molde den siste tiden, så jeg har ikke brydd meg om hva jeg skal gjøre nå, forteller Fall. Men han vet hvor han helst vil spille.

- Real Madrid. Alle vil hele tiden gå til de beste klubbene, forklarer toppscoreren, om håper å ha avklart fremtiden sin i løpet av to, tre uker.

Følg VG Nett-sporten på Facebook her! 

Tarje Nordstrand Jacobsen forteler at Lokomotiv Moskva var i Molde for to uker siden. Men den russiske klubben har vært gjennom en periode med flere skifter i ledelsen, og det er derfor vanskelig å spå hvilke planer de har for Fall.

- Det har ikke vært noen diskusjoner ennå. Baye har kontrakt med oss ut året, så vi stresser heller ikke, sier Molde-direktøren

Avskjed for trenerne

Vikarierende Molde-trener Uwe Rösler hadde sin siste kamp som trener for Molde. Han og Gunnar Halle ble hedret etter kampen, og det oppstod store jubelscener.

- Det var fantastisk. Det var et mål for oss å være ubeseiret også etter denne kampen, sa Uwe Rösler til TV2 etter kampen.

- Det var en tøff kamp, og jeg er glad på spillernes vegne. Vi skapte flere sjanser enn Stabæk, og jeg syns det var greit at vi vant, la han til.

Les også: - Solskjær kan bli Molde-trener tirsdag

Uwe Rösler flytter til Manchester, og blir trolig erstattet av Ole Gunnar Solskjær enten ved nyttår eller til sommeren. Rösler setter pris på tiden han har hatt i Norge.

- Jeg nøt tiden min i Norge og er glad for erfaringene. Jeg vil komme tilbake, fastslo tyskeren.

Jönsson tenker ikke på Rosenborg nå

Dette var Janne Jönssons siste kamp som Stabæk-trener. Han tar turen videre til Trondheim og Rosenborg over nyttår, men ville ikke snakke om det etter kampen.

- Det tenker jeg på etter årskiftet. Nå er jeg mer opptatt av å oppsummere denne kampen, sa Jönsson til TV2.

Nils Arne Eggen har uttalt at Janne Jönsson bør komme til Trondheim først som best. Men det kommer ikke svensken til å gjøre.

- Jeg har hørt om ryktene, men jeg forholder meg til at jeg starter i Rosenborg over nyttår.

Les også: Nannskog: «Moa er den rette toppscoreren»

- Men du har vel hodet ditt i Trondheim frem til da?

- Klart, jeg kommer sikkert til å se de spille i Europa på TV og slikt nå som vi er ferdige med serien. Men jeg kommer ikke til å tenke høyt før jeg er på plass i Trondheim.

- Det var en vanskelig kamp å spille. Vi prøvde å tilpasse oss banen, men den var vanskelig å spille på. I andre omgang klarte vi det bedre, og kom til noen få sjanser, forklarte svensken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

16 MÅL: Baye Djiby Fall setter inn sitt sekstende mål på straffespark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
16 MÅL: Baye Djiby Fall setter inn sitt sekstende mål på straffespark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix


Mange Molde-sjanser

Scoringen var fortjent. Det var Molde som var det dominerende laget på den snøbelagte banen, og de skapte en haug sjanser det siste kvarteret før hvilen. Baye Djiby Fall fikk faktisk sjanser til å score både i det 34., 35., og 36. minutt. Den ene avslutningen gikk i tverrliggeren, de to andre utenfor mål. Også Mattias Moström og Makthar Thioune kunne ha scoret i minuttene før pause.

Etter Falls scoring skjedde det ikke altfor mye interessant på Aker stadion. Molde presset, men flere mål ble det ikke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball