Hovedinnhold

Berg Hestad om Solskjær: - Et spennende valg

FLYTTER HJEM?: Mye tyder på at Ole Gunnar Solskjær tar over som Molde-trener i nær framtid. Foto: Jan Petter Lynau
FLYTTER HJEM?: Mye tyder på at Ole Gunnar Solskjær tar over som Molde-trener i nær framtid. Foto: Jan Petter Lynau
Molde (VG Nett) (MFK-Stabæk 1-0) Ole Gunnar Solskjær blir trolig ny Molde-trener tirsdag. - Spennende, mener Daniel Berg Hestad.

Denne saken handler om:


- Ole Gunnar har et stort navn. Og med han inne i det samme året som klubben fyller 100 år blir det stor interesse rundt laget, sier Molde-kapteinen.

Før han legger til:

- Men det er jo hvis han kommer da. Jeg har ikke hørt at det er bekreftet. Og jeg kjenner han bare som spiller, ikke trener.

Les også: - Solskjær kan bli Molde-trener tirsdag

- Naturlig autoritet

Berg Hestad og Solskjær spilte sammen med hverandre i Molde i 1995 og halve 1996. Berg Hestad kjenner Solskjær som en ganske så beskjeden mann.

- Han var stille, rolig og beskjed. Men også folkelig. Ikke en mann som brøyter seg så mye frem. Nå er jo dette 14 år siden. Men slik jeg ser det har han en naturlig autoritet.

Sier nesten ingenting

AKTUELL: Gunnar Halle har uttalt at han kan tenke seg å bli Moldes hovedtrener. Foto: Per Tormod Nilsen
AKTUELL: Gunnar Halle har uttalt at han kan tenke seg å bli Moldes hovedtrener. Foto: Per Tormod Nilsen


Molde-leiren sier ikke mye om ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær til media. Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen er omtrent like stum som en østers. Nåværende assistenttrener Gunnar Halle har heller ikke mye interessant å komme med, selv om han kan være aktuell som hovedtrener en periode dersom Solskjær ikke kommer før til sommeren.

- Du får ta det med klubben. Jeg vil ikke spekulere så mye i hva som kommer til å skje, sier Halle til VG Nett.

Les også: Halle er åpen for å ta over Molde

- Men du kan vel si om det har vært en form for samtale om hvor vidt du blir værende i Molde eller ikke?

- Nei, som sagt har jeg ikke noe å si om dette. Jeg reiser hjem (til Oslo) i morgen. Og så kommer jeg vel tilbake igjen når det er årsfest om et par uker, smiler Halle.

Fantastisk statistikk

Men det som virker sikkert er at Uwe Rösler har ledet Molde for siste gang, og at han kan se tilbake på en periode i Molde med svært gode resultat. På åtte kamper under tyskeren har blåtrøyene vunnet seks og spilt to uavgjorte. Det vil si at Molde plukket like mange poeng (20) under Rösler som under populære Kjell Jonevret denne sesongen. Forskjellen var at Jonevret ledet laget i neste tre ganger så mange kamper som etterfølgeren.

- Nå reiser jeg til Manchester for å se familien min. Jeg har likt meg svært godt her i Molde, sier Rösler.

VG Nett-leser:Solide økonomiske muskler og et tett samarbeid med United. Kanskje Molde får et nytt godt år neste år. Diskuter her!

Som tror Molde kan bli et topplag i eliteserien allerede til neste år igjen.

- Jeg tror 2011 blir et veldig bra år for Molde. Spillerne virker sultne, og jeg tror laget får en god trener. Molde er et topplag, slår Rösler fast.

Daniel Berg Hestad er derimot ikke helt sikker på at de doble sølvvinnerne fra 2009 kan kjempe helt der oppe allerede i 2011.

- Å ta gull skal veldig mye til. Vi har jo slitt i bunnstriden i år. Men det kan bli bra om vi holder alle skadefrie og har selvtilliten i orden, tror Molde-kapteinen.

Ole Gunnar Solskjær kan bli presentert som ny Molde-trener alt tirsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball