Hovedinnhold

Bengtsson ny Molde-trener

Molde har ansatt svensken Gunder Bengtsson (54) som ny trener. Han erstatter Erik Brakstad som fikk sparken i forrige uke.

Denne saken handler om:

Bengtsson kommer fra stillingen som rådgiver i IFK Göteborg og skrev sent søndag kveld under toårskontrakten med Molde FK.

- Kontrakten ble skrevet søndag kveld. Kriteriene har vært at han skal ha egen trenerfilosofi og handlingsplan som er forenlig med det Molde står for, sa markedssjef Espen Silseth på pressekonferansen.

Ledelsen i klubben har arbeidet med trenerspørsmålet helt siden årets sesong ble avsluttet. Tirsdag i forrige uke ble det endelig klart at klubben ønsket å kvitte seg med Erik Brakstad og arbeidet med å få en ny trener på plass ble intensivert.

Erstatteren fant de i Gunder Bengtsson som blant annet har trent IFK Göteborg, Madeira, Panathinaikos og Feyenoord. Han ledet også Vålerenga til klubbens foreløpig siste seriemesterskap i 1984.

I Molde får han med seg tidligere Brann-trener Carl Gunnar Björklund (46) som assistent. Han kommer nå fra stillingen som rådgiver for det svenske fotballforbundets talentarbeid.

- Vi føler oss trygge på at man har fått påfyll av kompetanse, holdninger og vinnerinstinkt som gjør det mulig å ta de rette skrittene mot klubbens ambisiøse målsettinger, skriver Molde i en pressemelding.

Nå gjenstår det å se hvor lenge 54-åringen holder ut hos Røkke, Gjelsten & co. De siste 12 årene har Bengtsson nemlig fått sparken i flere klubber.

Men på 1980-tallet hadde han riktignok stor suksess. Han ledet Vålerenga til seriemesterskap i 1983 og -84, før han ble presset ut av klubben og reiste tilbake til Sverige. Olle Nordin tok over Oslo-laget. I 1985, etter to sportslig fine år i Norge, dro han tilbake til Göteborg i 1985, og to år senere ble det seier i serien og UEFA-cupen. Deretter gikk turen til Hellas og siden den gang har Bengtsson bare hatt middels suksess.

Bengtsson trente og fikk sparken i Panathinaikos (1988/89), Feyenoord (1991), Örgryte (1995) og PAOK Saloniki (1996). Han hadde også et mislykket opphold i den kypriotiske klubben Apollon.

Bengtsson har videreført mye av det tidligere norsk landslagstrener Tord Grip står for. Også Sven-Göran Eriksson, som nylig ble ansatt som manager for det engelske landslaget, har en tilsvarende fotballfilosofi. Grip var Erikssons assistent i Lazio og blir med på lasset til England.

4-4-2-formasjon og høyt press på ballfører er Bengtssons utgangspunkt, det bekreftet han på pressekonferansen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball