Hovedinnhold

Falt bevisstløs om - innlagt på sykehus

** Gikk ned for telling under kamp
** «Mini»: – Veldig overraskende at han fikk lov til å fortsette
** Wathne: – Minner om stygge fall i utforløypa

STYGG SMELL: Mjøndalen-keeper Marco Priis Jørgensen under cupkampen på Lerkendal tidligere i måneden. Søndag ble han byttet ut og fraktet til sykehus.
STYGG SMELL: Mjøndalen-keeper Marco Priis Jørgensen under cupkampen på Lerkendal tidligere i måneden. Søndag ble han byttet ut og fraktet til sykehus. Foto: Ned Alley, NTB scanpix
Mjøndalen-keeper Marco Priis Jørgensen (24) må tilbringe natten på Drammen sykehus etter den dramatiske episoden under kampen mot Strømsgodset.

Denne saken handler om:

Nabooppgjøret mellom Mjøndalen og Strømsgodset var så vidt i gang da vertenes keeper fikk ballen hardt i ansiktet. 24-åringen falt i bakken uten å ta seg for, og han var tilsynelatende bevisstløs etter sammenstøtet. 

Dansken ble behandlet i noen minutter, men fikk fortsette kampen. I det 19. minuttet ble han imidlertid tatt av banen og fraktet til sykehuset.

– Han er helt tydelig bevisstløs. Når du blir det på banen, så er det sikkert en regel som gjelder for leger, og det er at du skal ta ut spilleren. I denne situasjonen så vet jeg ikke om legen oppfattet det. Hvis ikke, føler jeg at det er forsømmelse, sier Freddy Dos Santos under kveldens Fotballextra på TV 2.

– Det var veldig overraskende at han fikk lov til å fortsette, mener Jahn Ivar Jakobsen.

– Han får jo ikke tatt seg for. Det er det som minner meg om stygge fall i utforløypene eller en bokseepisode, tilføyer Davy Wathne.

VG LIVE:Vi fulgte kampen minutt for minutt

– Vi så at han ikke var helt klar, og vi spurte ham og han ville spille, eller om han ville bytte, og han ville bytte, sa klubblege Bahram Kiani til C More halvveis i kampen.

– Han husker lite av smellen, la Mjøndalen-legen til i pausen.

TV 2 er på plass utenfor Drammen sykehus søndag kveld. Der er spilleren nå innlagt, og Kiani gir kanalen en statusoppdatering:

– Han har det bra. Han er i godt humør, smiler, føler seg trygg og har sagt at tilstanden ble bedre og bedre utover kvelden. Han blir rutinemessig innlagt til i morgen, forklarer legen.

– Dere har fått litt kritikk for at dere ikke plukket ham av banen umiddelbart etter smellen. Hva sier du til det?

– Jeg forstår kritikken. Jeg måtte stole på den undersøkelsen vi gjorde – han svarte på standardspørsmålene helt korrekt – og i den nevrologiske undersøkelsen som jeg gjorde, fant jeg ikke noe feil, svarer Kiani.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball