Hovedinnhold

Fjørtoft: - Guro er midt i blinken for oss

* Viasat-ledelsen bekrefter Fostervold-ansettelsen

BLIR KOLLEGER: Guro Fostervold skal jobbe sammen med Jan Åge Fjørtoft i Viasats Champions League-studio fra høsten av. Foto: Nils Bjåland/Scanpix
BLIR KOLLEGER: Guro Fostervold skal jobbe sammen med Jan Åge Fjørtoft i Viasats Champions League-studio fra høsten av. Foto: Nils Bjåland/Scanpix
(VG Nett) Jan Åge Fjørtoft (45) blir ikke Viasat-programleder til høsten, men gleder seg til å jobbe i en annen rolle i studio sammen med nykommer Guro Fostervold (37).

Denne saken handler om:

Allerede forrige uke skrev VG Nett at Fostervold skifter fra TV 2 til Viasat for å lede kanalens Champions League sendinger. Saken hadde da også vært omtalt hos Se og Hør.

Bakgrunn: Guro går fra TV 2 til Viasat 

Da ønsket hverken informasjonssjef i TV3/Viasat, Glenn Ø. Støldal, eller TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen å kommentere saken, men nå bekrefter Viasats sportssjef Stian Aune Kleppo ansettelsen overfor VG Nett.

- Vi har hentet inn en profilert programleder i Guro for å styrke vår stab. Hvordan vi lander på rollefordelinger tar vi på et senere tidspunkt, men hun kommer til å jobbe tett sammen med Jan Åge, sier Aune Kleppo til VG Nett.

Guro: - Gleder meg

Guro Fostervold har bare sporadisk vært på skjermen i TV 2 siden hun i 2006 flyttet til Spania sammen med håndballproffen Håvard Tvedten. Paret har i dag to barn og er bosatt i Aalborg i Danmark, og Fostervold har permisjon i TV-kanalen frem til sommeren 2013.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i nytt arbeid og jobbe sammen med blant annet Jan Åge i studio, sier Fostervold til VG Nett.

Jan Åge Fjørtoft har ledet Viasats Champions League-sendinger i åtte år, men vil nå få en annen rolle i studio.

- Guro er midt i blinken da vi ønsket å fornye oss. Vi tror hun kan ta produktet videre. Å få med henne er fantastisk. Hun var den klare kandidaten, og den vi ville ha, sier Fjørtoft til VG Nett.

- Jeg kommer ikke til å kalle meg selv programleder. Min rolle blir annerledes - noe midt i mellom det jeg har gjort og en ekspert. Det gir meg også større frihet til å ha en tettere dialog med seerne våre på Facebook og Twitter, fortsetter 45-åringen.

Inspirert i Tyskland

Den tidligere landslagsspissen, som denne sesongen også har jobbet som Bundesliga-ekspert for tyske Sky, forteller at han selv har deltatt sentralt i prosessen der Viasat ønsket en fornyelse av sitt produkt.

- Rollen jeg har hatt i Tyskland ga mersmak i forhold til å kunne være klarere i mine meninger og komme i en posisjon som gjør det mer naturlig. Og vi trengte litt nytt blod. Hvis ikke kan man gå seg fast, sier Fjørtoft.

- Blir det en nedtur ikke å være programleder lenger?

- Snarere tvert imot. Rent motivasjonsmessig var det egentlig aldri et alternativ å fortsette i den samme rollen. Etter åtte år i samme rolle trenger man ny motivasjon. Ser man på antall klubber jeg har vært i, er jo dette nesten et helt liv for meg. Jeg hadde en veldig hyggelig samtale med Guro i går, jeg kjenner henne fra før og er helt sikker på at dette blir veldig morsomt, sier Fjørtoft, som nå er klar for tre nye år i Viasat.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball