Hovedinnhold

Ustoppelige Castilla vant igjen med god Ødegaard

<p>VANT IGJEN: Castilla og Martin Ødegaard, her for Real Madrid mot Vålerenga i fjor sommer, har vunnet tre kamper på rad i Segunda B.</p>

VANT IGJEN: Castilla og Martin Ødegaard, her for Real Madrid mot Vålerenga i fjor sommer, har vunnet tre kamper på rad i Segunda B.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
(Castilla – Mensajero 1-0) Castilla-toget tøffer videre, men heller ikke denne gangen fikk Martin Ødegaard (17) spille hele kampen. Denne gangen kan det ha vært på grunn av en skade.

Denne saken handler om:

Det er den fjerde kampen på rad hvor det norske vidunderbarnet blir byttet ut før slutt – uten at det preger Castilla-resultatene i negativ forstand. Laget vant sin tredje strake seier og står med elleve strake kamper uten tap.

Drammensgutten står fortsatt bokført med to målgivende pasninger og ingen mål etter 19 seriekamper på spansk tredjenivå.

Ødegaard viste glimt av storhet i løpet av kampen, som endte med Castilla-seier etter at Borja Mayoral scoret på returen til straffen han selv hadde brent.

MARTINS FØRSTE MADRID-ÅR: Dette sa ekspertene da – dette sier de nå

Frustrert

Men innledningsvis var det en tydelig frustrert lyslugg som luntet rundt på høyrekanten til Castilla-angrepet.

Nordmannen var ivrig etter å be om ballen, og så ut til å se etter ambisiøse og offensive løsninger da han fikk den. Men mer eller mindre hver gang endte det med en enkel støttepasning, og Ødegaard slo flere ganger ut med armen og indikerte gjennom tydelig gestikulering at han savnet flere og bedre løp fra sine lagkamerater.

LEST DENNE? Slakter Zidanes behandling av Ødegaard

Etter en lang periode hvor han virket noe isolert på høyrekanten, løsnet det litt for Ødegaard mot slutten av første omgang. Etter 39 minutter smatt han lekkert mellom to motspillere, ble felt og fremprovoserte et gult kort til en Mensajero-spiller. Han tok seg selv av frisparket som fulgte – det hadde god retning, men traff toppen av hodet til en spiller i muren.

Like etter fikk Ødegaard sin beste mulighet for dagen da han fyrte løs et godt skudd fra skrått hold som smalt på feil side av nettveggen.

Haltet og ble byttet ut

Ødegaard så ut til å trives bedre og bedre utover i kampen. Han var god og nøyaktig hver gang han mottok ballen, leverte noen lekre vendinger og veggspill, og motstanderne ble flere ganger nødt til å legge ham i bakken.

Etter en drøy times spill fikk Castilla straffe. Det spanske stortalentet Borja Mayoral måtte se skuddet sitt bli reddet av Mensajeros keeper, men spissen var våken og scoret på returen.

Mensajero-spiller Rubén Sánchez fikk sitt andre gule kort etter 74 minutter, og Castilla spilte dermed kampens siste drøye kvarter i overtall.

Ødegaard haltet litt rundt etter en liten smell mot slutten av kampen, men det er uvisst om det var grunnen til at han ble byttet ut da det gjenstod syv minutter av ordinær tid.

Etter seieren ligger Castilla på andreplass, kun ett poeng bak serieleder Barakaldo – som riktignok har en kamp til gode mot Getafe B senere søndag ettermiddag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball