Hovedinnhold

Så mye bedre er Real Madrid-reservene uten Ødegaard

• Talentspeider: – Castilla er nok ikke det beste stedet for Martin

<p>GJØRMEHULL: Ikke alle kampene i Segunda B er av like høy kvalitet. Her er Martin Ødegaard på midtbanen borte mot Amorebieta i februar.<br/></p>

GJØRMEHULL: Ikke alle kampene i Segunda B er av like høy kvalitet. Her er Martin Ødegaard på midtbanen borte mot Amorebieta i februar.

Foto: Morten Stokstad, VG
Martin Ødegaard (16) har ikke dominert slik mange trodde at skulle gjøre på Real Madrids reservelag. Faktisk er Castilla bedre uten nordmannen på banen.

Denne saken handler om:

I sommer spekulerte både spansk, norsk og øvrig internasjonal presse i en mulig utlånsavtale for Ødegaard. Det ble det aldri noe av, og Real Madrids nye trener, Rafael Benítez, har enn så lenge latt nordmannen fortsette å spille for Castilla. Der høster 16-åringen jevnlig kritikk, særlig i spanske aviser.

VGs fotballjournalist kommenterer:  «2015 kan stå igjen som et optimalt år for Martin Ødegaard»

VG har derfor kikket nærmere på Ødegaards statistikk for Castilla. Fasit er at laget Zinedine Zidane trener, som har spilt 22 kamper siden Ødegaard kom til Real Madrid, tar flere poeng når midtbanetalentet ikke spiller.

* I kampene der Martin Ødegaard er blitt helt satt ut av laget, har Zidanes utvalgte tatt 17 av 21 poeng. Castilla har vunnet fem av sine syv kamper, pluss to uavgjort, uten Ødegaard.

* Når 16-åringen har fått spille hele oppgjørene, har Castilla rasket med seg 4 av 12 mulige poeng.

* Castilla har tatt 14 av 27 poeng i kampene der Ødegaard har spilt fra start, men blitt byttet ut. I de to kampene hvor nordmannen har kommet inn som innbytter, har Real Madrid-reservene tatt 1 av 6 poeng.

I snitt tar dermed Real Madrid Castilla, med Ødegaard på banen, 1,27 poeng hver kamp. Uten 16-åringen har Castilla tatt 2,43 poeng pr. kamp i snitt.

Ødegaard har spilt 987 av 1980 Castilla-minutter siden januar.

Martin Ødegaard: - Troen er viktig for meg

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>TALENTSPEIDER: Stig Torbjørnsen jobber fortsatt for Rosenborg, men etter sesongen er han ferdig. Her er speideren på kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal i juli.<br/></p>

TALENTSPEIDER: Stig Torbjørnsen jobber fortsatt for Rosenborg, men etter sesongen er han ferdig. Her er speideren på kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal i juli.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix

– Demotiverende

– Jeg tror egentlig ikke Real Madrid vurderer innsatsen hans på B-laget. De legger i hvert fall mer vekt på rapportene fra landslagene han spiller på. Og når Norge kanskje spiller EM med Ødegaard, betyr det langt mer enn en ubetydelig bortekamp i et gjørmehull i Segunda B, sier speider Stig Torbjørnsen til VG.

VGs fotballjournalist: Gi det tid, Ødegaard

Han presiserer at han ikke har sett alle oppgjørene til Castilla, men har fulgt Ødegaard i både U21- og A-landskamper.

– Jeg tror kanskje ikke Castilla er det beste stedet for ham. Martin Ødegaard er en superspiller som har herjet mot England- og Premier League-stjerner. Jeg tror mange synes det er demotiverende å spille på et rekruttlag. Jeg sier ikke at Ødegaard sliter med motivasjonen, men når du er kjøpt til Real Madrids førstelag og er påmeldt i Champions League-troppen, kan jeg skjønne at det er demotiverende å spille mot et dårlig lag nede i divisjonene, sier Torbjørnsen.

Benítez: Lurer på om Ødegaard er for ung

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>TILBAKE I SLAG: Mot Englands U21-landslag var Martin Ødegaard meget god, tross at Norge tapte 0-1. Her er Real Madrid-spilleren i duell med Jake Forster-Caskey.<br/></p>

TILBAKE I SLAG: Mot Englands U21-landslag var Martin Ødegaard meget god, tross at Norge tapte 0-1. Her er Real Madrid-spilleren i duell med Jake Forster-Caskey.

Foto: Helge Mikalsen, VG

Vraket til EM-kvalifiseringen

Martin Ødegaard debuterte på det norske A-landslaget i den ubetydelige 0-0-kampen mot Emiratene i Stavanger. Siden har han gjort flere gode kamper med flagget på brystet, men etter 1-5 for Kroatia i vår og 0-0 mot Aserbajdsjan i juni, ble Ødegaard vraket til EM-kvalifiseringskampene mot Bulgaria (1-0) og Kroatia (2-0).

Real Madrid-legenden: – Martin skal vokse i klubben

I U21-landskampen mot England i begynnelsen av september, var Ødegaard igjen blant banens beste. I begynnelsen av oktober venter Malta og Italia i de to siste kampene i EM-kvalifiseringen.

– Han har blitt bedre siden han dro ut. Når du er i en egen klasse mot spillere som er i Chelsea og Liverpool, er du på et høyt nivå. Tar du bort rekruttkampene til Ødegaard, har han den beste fotballhverdagen i verden. Han blir bedre av supertrening med Real Madrids førstelag, sier Torbjørnsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball