Hovedinnhold

Ødegaard stråler i oppkjøringen – ba om draktnummer 10

WITMARSUM (VG) (Heerenveen – Volendam 3-1) Det var lenge bare nesten for Martin Ødegaard (18) tirsdag kveld. Så åpnet han Volendam-forsvaret to ganger på ett minutt.

Og for tre dager siden ble det en scoring i 2-2-kampen mot Nijmegen. Martin Ødegaard stråler i sesongoppkjøringen for Heerenveen, nå med et nytt nummer på drakten: 10.

– Jeg vet ikke om nummeret på drakten har så mye å si for treneren. Men tiern var ledig og det er kult, så jeg gjorde et lite bytte der, sier Ødegaard til VG i garderoben etter tirsdagens seier.

– Så det var du som ba om å bytte draktnummer?

– Ja.

– Hva er spesielt med det?

– Jeg har alltid syns det var et kult nummer.

– Men nummer ti kan ikke være på benken?

– He he, du får si det til treneren. 

Så du? Sjefen gir Ødegaard start-garanti

Saken fortsetter etter bildet

<p>POPPIS: Martin Ødegaard var en populær kar etter Heerenveens treningskamp og tok seg god tid til fansen. </p>

POPPIS: Martin Ødegaard var en populær kar etter Heerenveens treningskamp og tok seg god tid til fansen. 

Foto: Jostein Magnussen, VG

Kan spille (nesten) overalt 

Ødegaard var nær ved å drible seg helt fri etter et halvt minutt i møtet med Volendam fra nest øverste nivå. Utover i kampen var han ballsikker som alltid, og pasningsgenial som ingen andre på banen. 

Ødegaard var høyrekant i en 4-4-2-formasjon. Men det er ikke sikkert at det blir hans faste posisjon, om vi skal tro hovedpersonen selv. 

– Vi har vel ikke helt bestemt oss for at det er min faste posisjon. Men vi har snakket om at jeg kan spille der, jeg kan spille tier og jeg kan spille litt dypere, sier Ødegaard – og påpeker at det egentlig er det samme for ham, hvor han spiller.

Nordmannen strødde pasningene stort sett dit han ønsket, og det var ikke tilfeldig at det var hans to deilige gjennomspill til henholdsvis Stijn Schaars og Reza Ghoochannejhad som ordnet 2–1 og 3–1 etter en times spill. 

Ødegaard: – Real Madrid er fornøyde med situasjonen min

Saken fortsetter etter bildet

<p>I FINT DRIV: Martin Ødegaard under treningskampen mot Volendam tirsdag. </p>

I FINT DRIV: Martin Ødegaard under treningskampen mot Volendam tirsdag. 

Foto: Jostein Magnussen, VG

Enklere enn i fjor

Dette er den første sesongen der Ødegaard er med på en sesongoppkjøring hvor han er tiltenkt en plass på førstelaget. Det gjør godt for motivasjonen. 

– Det er selvfølgelig deilig. Det første gang jeg er med en ordentlig … Altså, jeg var med på sesongoppkjøring i Madrid, men da var jeg mer tiltenkt en B-lagsplass, så det er selvfølgelig motiverende å kunne være med på dette her. 

– Ser du for deg at dette blir en helt annen tid enn da du kom i januar?

– Ja, på mange måter blir det litt enklere, fordi jeg er med helt fra starten. Det er alltid vanskelig å komme midt i en sesong, sier Ødegaard.

Kommentar: Hva skjer med Martin Ødegaard?

– Kan bli Martins år

Ødegaard har vist meget positive takter før sesongstart, og det virker som Heerenveen-trener Jurgen Streppel har planer om å gi ham en svært sentral rolle denne sesongen.

– Jeg er veldig imponert så langt. Dette kan bli Martins store år, sier Sander De Vries, som følger Heerenveens sesongoppkjøring tett for avisen Leeuwarder.

Yuki Kobayashi var mannen bak 1-0-målet i kampen som ble spilt i vesle Witmarsum, rundt tre mil vest for Heerenveen.

Ødegaard var også hjernen bak et par andre store sjanser i 2. omgang. Han hadde rivjernet Morten Thorsby ved siden av seg, mens Dennis Johnsen viste frem et herlig steg da han kom inn ved pause på venstrekanten. 

Les også: Mistenker at Lagerbäck vraker Ødegaard for å unngå stjerneproblem

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball