Hovedinnhold

Keepertabbe ødela for Heerenveen etter Ødegaard-målgivende

(Heerenveen - Go Ahead Eagles 2-2) Martin Ødegaard (18) så lenge ut til å ha slått den avgjørende pasningeni fredagens oppgjør, men så klønet Erwin Mulder det til.

Denne saken handler om:

Heerenveen-målvakten skulle ut å fange et innlegg. Det maktet han og ikke, men forlenget i stedet ballen til Leon de Kogel, som hadde en enkel jobb med å sikre et viktig poeng. 

2-2-scoringen kom i det 89. minutt. 

Frem til da så en lekker boksåpnerpasning fra Martin Ødeegard ut til å bli avgjørende for hjemmelaget. 

Sett denne? – Ødegaard er mer enn en hype 

To målgivende på seks dager 

Fredag var 18-åringen svært frisk for sin nederlandske klubb. Ifølge statistikktjenesten Opta skapte nordmannen seks sjanser. Kun én spiller (Zeneli) har skapt flere muligheter i løpet av en Heerenveen-kamp denne sesongen. 

Høydepunktet kom etter 70 minutter - da skapt sjanse ble til tellende målpoeng.

Da fikk den norske 18-åringen ballen sentralt omlag 30 meter fra mål. Ødeegard hadde mange rød-trøyer rundt seg, og begynte å forsere seg fra høyre til venstre i banen på leting etter plass. 

Så stakk Luciano Slagveer mellom stopper og back. Ødegaard luktet lunten og slo en presis stikker i retning sin 23 år gamle lagkamerat. 

Ballen spratt mellom bortelagets høyreback og midtstopper, før den fant veien frem til Slagveer. 23-åringen scoret på første berøring. 

Dermed var kampen snudd til hjemmelagets fordel, etter en tung start mot bunnlaget fra Deventer. 

Det var andre gang på seks dager at 18-åringen leverer målgivende pasning for blå- og hvittrøyene. Lørdag forrige uke fant han Doke Schmidt i 3-0-seieren over Roda. 

Sett denne? Pepet ut etter Heerenveen-tap 

Tung periode 

Ødegaards klubb var storfavoritter hjemme mot Go Ahead Eagles. Bortelaget lå før kampen tredje sist i ligaen, og trengte sårt poeng for å klatre vekk fra nedrykksstriden. 

Tross Heerenveen-dominans ga Sam Hendriks bortelaget ledelsen etter en drøy halvtimes spill. 0-1 stod seg helt til det 65. minutt. 

Da kjempet innbytter over to meter høye Henk Veerman seg fri inne i feltet, og banket ballen oppe i nettaket. 

Og fem minutter senere åpnet Ødegaard Go Ahead Eagles-forsvaret med en lekker stikker. Slagveers mål så lenge ut til å bli det avgjørende. 

Men ett minutt før full tid rotet Mulder det til for hjemmelaget, som måtte gå slukøret i garderoben - to poeng fattigere enn forventet. 

Ødegaards klubb har kun vunnet en av de foregående syv seriekampene. I samme periode har de tapt fire, mens to kamper har endt uavgjort.

Fredagens uavgjort gjør at Heerenveen er på en 6. plass i nederlandsk Æresdivisjon. Det gir play off om spill i Europa League neste sesong. 

Morten Thorsby ble på benken hele kampen for Heerenveen. 

Se også: Ødegaard-dommen kommer i sommer 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball