Hovedinnhold

United-kometen tilbys tyvedobling av lønnen - kunne blitt Stabæk-spiller

<p>SCORET IGJEN: Marcus Rashford jubler her for scoring mot byrivalen Manchester City i søndagens Premier League-kamp.</p>

SCORET IGJEN: Marcus Rashford jubler her for scoring mot byrivalen Manchester City i søndagens Premier League-kamp.

Jason Cairnduff, Reuters
Marcus Rashford (18) skal være ønsket av Manchester City og kan cashe inn dersom han forlenger med Manchester United. Tidligere i vinter ble han foreslått som ny Stabæk-spiss.

Denne saken handler om:

Det unge Manchester United-talentet er på alles lepper etter en sensasjonell start på seniorkarrieren på Old Trafford. Den siste i rekken av gratulanter er ikonet David Beckham.

Men historien kunne vært ganske så annerledes. Etter det VG får opplyst ble Rashford i vinter spilt inn som en av flere mulige Stabæk-signeringer fra Uniteds akademi gjennom manager Billy McKinlays gode nettverk på balløya.

Så du denne? Beckham i ekstase over Rashfords feiring: – Forfriskende å se på

City og Molde

Samtalene skal ikke ha materialisert seg, og søndag scoret Rashford vinnermålet mot Manchester City noen timer før Stabæk tapte 1-2 mot Molde hjemme på Nadderud.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen ønsker ikke å bekrefte at Rashfords navn ble lansert for bæringene, men sier likevel følgende:

– Spesielt på vinteren, med langt overgangsvindu, vil man kikke på veldig mange spillere og bruke sine kontaktnett. Billy har kontakter i de engelske klubbene, og vi har sett på om det er spillere der vi kan låne eller som kan være aktuelle for å spille hos oss en periode. Det har blitt diskutert veldig mange navn. Derfor syns jeg det blir feil å kommentere en enkelt spiller, sier Olsen til VG.

– Uansett - navnet hans står kanskje ikke på blokka nå lenger?

– Jeg registrerer at spilleren du nevner har gjort det bra, ja. Jeg tror ikke vi skal «scoute» han nå. Vi forholder oss til de spillerne vi har i stallen og har kontrakt med og jobber samtidig med alternativer som kan styrke oss kort- og langsiktig, svarer Olsen som heller ikke ønsket å bekrefte Rashford-linken overfor da sporten.com omtalte spekulasjonene tidligere denne måneden.

18 år gamle Rashford ble sett som en nødløsning da Louis van Gaal kastet ham innpå i returkampen mot FC Midtjylland i Europa League i slutten av februar. Resultatet ble to scoringer. I den påfølgende Premier League-runden hadde han scoret to før dommeren rakk å blåse til pause mot Arsenal.

VG Pluss: «Gategutten» som ble Man. United-komet (krever innlogging)

Matchvinner mot City

– Han er en skikkelig spiss. Det er derfor jeg lar ham bli i den posisjonen. Han kan score mål og være et oppspillspunkt. Jeg liker ham veldig god. Han er fortsatt 18 år, så vi må vente å se hvor stabil han blir, sa van Gaal etter at Rashford ble matchvinner i søndagens Manchester-derby.

Ifølge britiske medier tjener 18-åringen nå drøye 12.000 kroner i uken. Ifølge The Telegraph står United-ledelsen klare med en avtale verdt 20 ganger frem til 2020.

Ifølge The Sun ønsker Rashford å vente frem til sommeren med å bestemme seg, og i kulissene lurer Manchester City.

Fått med deg denne? Eksperter tipper PL-innspurten, kamp for kamp

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball