Hovedinnhold

Skrekktap for Manchester United i Danmark

Gary Lineker: – Det er vanskelig å fatte hvor dårlige Manchester United er nå

(FC Midtjylland-Manchester United 2-1) Marerittet fortsetter for Louis van Gaal. Et skadeskutt Manchester United tapte i kveld i Herning.

Denne saken handler om:

0FC Midtjylland
0Manchester United

– I 2. omgang vinner FC Midtjylland samtlige annenballer. Det er svært skuffende. Nå man ikke vinner en eneste annenball er det vanskelig å vinne fotballkamper, sier Louis van Gaal ifølge Ekstra Bladet – meget misfornøyd med spillerne – etter et av klubbens verste tap internasjonalt noensinne.

– United hadde slitt mot et godt Tippeligalag, sier Kjetil Rekdal i VGTVs studio og mener at denne United-utgaven er «råtten».

– United er i sin trangeste blindgate siden det dystre 80-tallet og Van Gaal får knapt noe ut av et mannskap som han har brukt ufattelige tre milliarder på å skape. Skal klubben berge stumpene og få en god avslutning på sesongen så må det gjøres strakstiltak. Humør, spilleglede og energi er helt borte. Tapet i Danmark er pinlig for en klubb som ynder å sammenligne seg med Barcelona og Real Madrid, sier Viasats Champions League-kommentator Roar Stokke til VG.

Den nigerianske 21-åringen Paul Onuachu scoret seiersmålet 14 minutter før slutt av 16.-delsfinalen i Europa League. FCM-innbytteren snurret rundt med både seg selv og Juan Mata før han satte ballen inn fra 18 meter.

Opprørt Louis van Gaal fikk nok: – God jul!

Mata ble umiddelbart byttet ut med Andreas Pereira.

– Nå vi vinner 2-1 her så kan vi også gjøre det på bortebane, sier FC Midtjyllands back André Rømer til dansk TV. Han sier også:

– Det var lange 90 minutter, og det er en helt sinnssyk opplevelse.

Louis van Gaal vil møte en ny vinterstorm av kritikk. FC Midtjylland hadde før United-seieren bare vunnet en av sine 10 siste kamper i Danmark og ute i Europa. FCM ligger fire poeng bak FC København i ligaen og trenes av Jess Thorup, som ble hentet til HamKam av nettopp Ståle Solbakken for 11 år siden. Dansken fikk 12 kamper i Tippeligaen.

The Sun har følgende tittel i kveld: Paul Onuachu bringer mer skam over Louis van Gaal i sjokkerende Europa League-tap. Mens Manchester Evening News skriver: Romero avverget katastrofe – men en ny miserabel kveld for Van Gaal.

VG Live: Slik var kampen

<p>DYSTER: Louis van Gaal fikk et nytt, tungt slag i Danmark.</p>

DYSTER: Louis van Gaal fikk et nytt, tungt slag i Danmark.

Foto: Paul Childs, Reuters


Manchester United er svært skadeskutte. Ifølge van Gaal var 13 spillere ute før kampen og på oppvarmingen pådro David de Gea seg en kneskade. Klubben melder nå på Twitter at den spanske keeperen fredag skal skannes.

– Dette er Murphys lov. 13 skader før kampen, også blir David de Gea skadet på oppvarmingen. 14 skader. Da er det vanskelig å gjøre noe, sier van Gaal.

De gjenværende stjernene klarte ikke å stoppe et FC Midtjylland utenfor sesong. Rett før Pione Sistos 1-1-scoring var med midtbanestjernene Michael Carrick og Ander Herrera som tullet det til.

– Kanskje fikk Louis van Gaal, som nå må sitte med en rykende pistol i pannen, sett at det ikke bare for moro skyld at mange store klubber har Pione Sisto på blokken, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen.

Sergio Romero har ikke vært på banen for Manchester United siden 30. august, men ble kastet inn i Europa Leagues 16.-delsfinale. 28-åringen viste klasse da han stoppet headingen fra FCM-stopper Kian Hansen etter 10 minutter.

Han fortsatte med å redde med venstre fot da hjemmedebutanten Vaclav Kadlec kom alene gjennom på en kontring etter 35 minutter.

Wayne Rooney skadet: Kan være ute i to måneder

Også etter pause måtte Romero frem med en klasseredning. Sergio Romero fikk en hånd på en kjempeheading fra Onuachu rett etter at han kom på banen et drøyt kvarter etter pause. Nigerianeren fikk fulltreff på et innlegg fra den svenske kantspilleren Kristoffer Olsson.

Men en – som vanlig – aldri smilende Louis van Gaal fikk med seg et bortemål og resultat det er fullt mulig å snu på Old Trafford kommende torsdag. Men Manchester United leverte – også som vanlig – ikke en spesielt god kamp.

The Independent: Mourinhos frierbrev til Manchester United

Memphis Depay ordnet 1–0 til Manchester United i rett etter Kadlec-missen alene mot Romero og Jesse Lingard var nær ved å gi Manchester United en ny ledelse etter pause. Men ballen gikk i tverrliggeren.

Resten tilhørte FC Midtjylland og innbytteren Paul Onuachu. Han fikk 9000 dansker til å gå fra konseptene på intime MCH Arena, som ligger vegg i vegg med håndballarenaen der Norge i desember vant VM-finalen.

Manchester United hadde en fryktelig periode med fire strake tap og syv kamper uten seier i desember. Etter å ha blitt fortært av «ulvene» FC Midtjylland er Louis van Gaal i en ny krise. Tapet i Herning følger opp 2-1-tapet mot Sunderland sist lørdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball