Hovedinnhold

Louis van Gaal: - Det er min skyld

Megafiasko for United i ligaåpningen mot Swansea

<p>SPIKER I KISTA: Her knaller Gylfi Sigurdsson til. David de Gea har en hånd på ballen, men hjelper den videre i mål.<br/></p>

SPIKER I KISTA: Her knaller Gylfi Sigurdsson til. David de Gea har en hånd på ballen, men hjelper den videre i mål.

Foto: Darren Staples, Reuters
(Manchester United - Swansea 1-2) Louis van Gaal tar hele ansvaret for fiaskoen mot Swansea på Old Trafford. Det er 42 år siden sist United tapte en ligåpning hjemme.

Denne saken handler om:

- Det er utrolig skuffende at vi taper vår første ligakamp hjemme. Vi kom oss ikke på det nivået vi kan. Det er skuffende fordi vi har gjort det mye bedre, og når vi ikke klarer det i vår første hjemmekamp er det skuffende, spesielt for fansen, sier Louis van Gaal.

Avviser panikkhandling

Mannen som ledet Nederland til VM-bronse i Brasil poengterer at han ikke kommer til å forhaste seg på overgangsmarkedet etter sjokk-starten. Men bekrefter at han er på jakt etter forsvarsspillere før markedet stenger 31. august.

- Jeg tenker ikke kortsiktig bare fordi vi har tapt én kamp. Men det er ikke noe nytt at vi ser etter nye forsvarsspillere, sier Louis van Gaal.

Marcos Rojo (Sporting Lisboa), Daley Blind (Ajax) og Mats Hummels (Borussia Dortmund) er blitt linket til United.

Gylfi Sigurdsson sørget for at Premier League-starten ble et mareritt for Louis van Gaal. Islendingen er tilbake i Swansea etter to år i Tottenham. Han gjorde forarbeidet til 0-1. Og banket selv inn 1-2. Det var Swanseas første seier over United på 32 år i seriesammenheng. Waliserne vant for øvrig på Old Trafford i FA-cupen i januar.

Paralysert

Den nye United-bossen fra Nederland så helt paralysert ut i sin engelske debut. Assistenten og United-legenden Ryan Giggs virket helt oppgitt i stolen ved siden av. Starten på det som er annonsert som en ny tidsregning etter fjorårets fiasko med David Moyes (syvendeplass i ligaen) fortsatte inn i et nytt bedrøvelig kapittel.

<p>NEDBRUTT: Louis van Gaal på vei ut av Old Trafford. Den nye United-bossens møte med Old Trafford ble alt annet enn hyggelig.<br/></p>

NEDBRUTT: Louis van Gaal på vei ut av Old Trafford. Den nye United-bossens møte med Old Trafford ble alt annet enn hyggelig.

Foto: Martin Rickett, Pa Photos

- Vi var veldig nervøse i 1. omgang. Vi tok de feile valgene, og det er synd. I 2. omgang spilte vi aldri som et lag.  Det er mitt ansvar. Jeg tar skylden, sier Louis van Gaal.

Det har gått utrolige 42 år uten tap i ligaåpning for United på Old Trafford. Ipswich vant 2-1 den gangen. Lenge før Alex Fergusons tid. Frank O`Farrel var manager den gangen. Han fikk sparken før jul, og United endte til slutt på 18. plass .

Det var spilt 28 minutter på «Drømmenes Teater» da teppet gikk opp for Sigurdsson. Han holdt Chris Smalling unna og trillet ballen videre til Ki Sung-Yeung. Koreaneren feide til med et velplassert skudd helt nede i langhjørnet til David de Gea.

Rooney tente håpet

Wayne Rooney, utnevnt til kaptein under sommerens turné i USA, tente håpet for hjemmelaget etter 53 minutter. En corner fra Juan Mata stusset Phil Jones inn i feltet. På to meters stod Wayne Rooney. Han brukte styrke og kløkt. Med et kraftfullt brassespark utlignet han.

Det var Rooneys 173. ligamål. Nå er han ett bak Arsenal-legenden Thierry Henry. Men det er langt opp til tidenes storscorer i Premier League Alan Shearer (260 scoringer).

Det var Rooney det dreide seg om etter 1-1 også. Han skjøt et vakkert frispark som traff stolpe ut i krysset. Men det var gjestene fra Wales og deres overivrige manager Garry Monk som stakk av med hele potten til slutt.

Etter 72 minutter bommet Asley Young med en klarering med hodet på bakre stolpe. Ballen havnet hos Sigurdsson. Han klinket til. David de Gea fikk ikke kontroll på det harde skuddet, og hjalp ballen i mål.

Blogg:Hansens ord gjelder – 19 år etter


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball