Hovedinnhold

Fansen gleder seg over Rooneys «comeback»: – En enorm lettelse

FØDT PÅ NY: Wayne Rooney har funnet tilbake til noe av det som gjorde ham til en av verdens beste spisser. Her feirer han matchvinnermålet mot Liverpool.
FØDT PÅ NY: Wayne Rooney har funnet tilbake til noe av det som gjorde ham til en av verdens beste spisser. Her feirer han matchvinnermålet mot Liverpool. Foto: Carl Recine, Reuters
(Liverpool – Manchester United 0-1) Wayne Rooney (30) ble avskrevet av Manchester United-fansen. Nå har rekordspissen scoret i fire strake kamper.

Denne saken handler om:

– Rooney har fått ekstremt mye kjeft. Det er to ting mange, meg inkludert, har reagert på: Han har virket uinteressert og blottet for selvtillit, og han har sett tregere og mindre hvass ut på banen. Derfor tror jeg mange har tenkt at han var over middagshøyden, sier Bård Viken, leder for Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb.

– Men han har vært ute av form og kommet tilbake før, legger han til.

Rooney hadde bare scoret tre mål for klubblaget sitt denne sesongen – frem til nyttår. I 2016 har det sett langt lysere ut for Rooney, som har scoret fem mål på fire kamper.

BAKGRUNN: Rooney senket Liverpool med historisk scoring

– Kan ikke bli mye bedre

For første gang siden 2012 har han scoret i fire strake kamper, og matchvinnerscoringen hans i det ellers lite underholdende rivaloppgjøret mot Liverpool gjør også Rooney til tidenes toppscorer i Premier League for én og samme klubb (176). Han passerer Thierry Henry, som endte med 175 Arsenal-mål.

– Når du har fått så mye tyn, så må det være en enorm lettelse å slå tilbake på den måten. Man så det på ham etter kampen, han virket veldig lettet og i godt humør, sier Viken.

Han beskriver Rooneys gjenvunnede form som «en lettelse».

– Vi har trengt en målscorer hele sesongen. Vi er ikke ute av tittelkampen ennå, og skal det være mulig, så trenger vi denne versjonen av Rooney. Jeg håper det varer, sier supporterlederen.

LEST DENNE? Hevder Ferguson kan gjøre United-comeback

Det var en svært fornøyd Wayne Rooney som møtte pressen etter den avgjørende scoringen mot Liverpool.

– Det er en spesiell følelse, selvfølgelig. Det er alltid godt å score mot rivalene dine og, mot Liverpool for denne klubben, er det et kjemperesultat. Personlig sett kan det ikke bli mye bedre.

PLUSS: Rooney fylte 30 år: – Sulten har forsvunnet

– Betyr mye for ham

Louis van Gaal snakket også om sin lagkaptein etter seieren, som må smake svært godt for den hardt pressede nederlenderen.

– Vi vet at Wayne Rooney har spilt for Everton og nå for United, så han vil score mot Liverpool, det betyr mye for ham, sier Manchester United-manageren.

MER PL-STOFF? Klopp avslører jobbsamtaler med Manchester United

Han har gjennom sesongen uttrykt sin støtte til Rooney gjentatte ganger, mens de aller fleste andre har brukt mer negative ordlag for å beskrive 30-åringens prestasjoner.

– Vi har sett det beste av Wayne Rooney, sa for eksempel Roar Stokke til VG da spillerens tilstand på 30-årsdagen skulle vurderes.

Sjansefattig storkamp

Rooneys vinnermål overskygget en riktig så laber dag på jobben for Manchester United. Scoringen i det 78. minutt var faktisk lagets første skudd i hele kampen.

– Hvordan United vant dette, det skjønner jeg ikke. Vi fikk en dødball, og de andre sov bittelitt – og United utnyttet det. Men dette var tre uventede poeng, siden United ikke spilte bra i det hele tatt, sa United-legenden Peter Schmeichel i Sky Sports-studioet.

David De Gea var banens beste spiller takket være en rekke flotte redninger som nektet Liverpool scoring.

– Joda, de hadde sjanser. Men Rooney scoret et utrolig mål og vi vant. Jeg håper seieren gir oss selvtillit og forhåpentligvis får vi 3-4 seire på rad nå, sa De Gea til Sky Sports.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball