Hovedinnhold

Avis: Mourinho har skrevet seks sider langt brev til Manchester United

<p>BREVVENN: José Mourinho skal være svært lysten på å ta over Manchester United. Det skal ha kommet tydelig frem i et langt brev signert portugiseren. Her fra en gåtur i London før jul.</p>

BREVVENN: José Mourinho skal være svært lysten på å ta over Manchester United. Det skal ha kommet tydelig frem i et langt brev signert portugiseren. Her fra en gåtur i London før jul.

Foto: Scanpix
Mens presset stiger på Louis van Gaal, skal Manchester United ha mottatt et fyldig «frierbrev» fra José Mourinho.

Vanligvis så velinformerte Independent skriver at den sparkede Chelsea-manageren skal ha skrevet et brev på seks sider og sendt det til klubbledelsen i Manchester United.

Les også: Real-spillerne sa nei til Mourinho

Dokumentet skal inneholde konkrete analyser om Uniteds sesong så langt, spillernes innsats, forslag til spillerkjøp og mulige tiltak for å gjøre laget bedre.

Ønsker å påvirke skeptikerne

Avisen mener også å vite at brevet fra portugiseren i stor grad handler om hans motivasjon for å ta over den vaklende storklubben. Han skriver at han er villig til å forandre seg og tilpasse seg Manchester Uniteds filosofi og tradisjoner.

Det har vært spekulert i at flere styremedlemmer i Manchester United er skeptiske til å ansette Mourinho. Han ble vurdert som ny manager da Sir Alex Ferguson ga seg i 2013. Men hans spillestil, historikk med talentutvikling og den etter hvert så lange listen med kontroverser og dommerbråk, har gjort at makteliten ved Old Trafford ikke har det beste inntrykket av den meritterte treneren.

Les også: Solbakken tror England kan miste en CL-plass

UNDER PRESS: Manchester United-manager Louis van Gaal.
UNDER PRESS: Manchester United-manager Louis van Gaal. Foto: Reuters

Independent, som ikke har noen åpne kilder eller sitater, skriver at Mourinho er klar over skeptikerne han har i klubben, men 52-åringen håper det nevnte «frierbrevet» kan påvirke de negative styremedlemmene.

Avisen skriver at Mourinho har vært sugen på å ta over Manchester United i lang tid.

Har ikke scoret på 11 førsteomganger

52-åringen fikk sparken i Chelsea 17. desember i fjor, etter at den regjerende seriemesteren hadde fått en helt forferdelig start på sesongen. Noen dager senere kom det pressemelding om at 52-åringen ikke hadde planer om å ta et sabbatsår. Han ville tilbake i en ny jobb så fort som mulig.

– Han er svært positiv og ser allerede framover. Fordi han elsker fotball vil dere se ham på fotballarenaer, der han vil arbeide og støtte venner. Han kommer derimot ikke til å gå på kamper med høy profil fordi han ikke vil bidra til spekulasjoner om framtiden, skrev agentbyrået som representerer ham.

Les også: Ferguson kan bli Giggs-rådgiver

Manchester United-fansen er nok ikke mindre lysten på å skifte ut manager Louis van Gaal etter 0-1-tapet hjemme mot Southampton lørdag. Klubben scorer nesten ikke mål på hjemmebane, faktisk har de ikke scoret i første omgang på Old Trafford på de 11 siste hjemmekampene. Ikke rart det var en massiv pipekonsert da van Gaal og spillerne gikk av banen.

<p>KLAR FOR ET SKIFTE: Denne supporteren er klar for å bytte ut Louis van Gaal.</p>

KLAR FOR ET SKIFTE: Denne supporteren er klar for å bytte ut Louis van Gaal.

Foto: Scanpix

– Supporterne har rett til å pipe, det kan jeg ikke nekte for. Jeg så også kampen, men vi må stå sammen i tøffe tider, sa van Gaal til engelsk presse.

– van Gaal kan stikke i sommer

– Hvis ikke Manchester United begynner å score mål og underholde på hjemmebane, så må van Gaal bare stikke i sommer, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Supporterleder Bård Viken forteller om stadig voksende misnøye. Men han vil ikke kvitte seg med nederlenderen nå.

– Nei. Jeg stoler på at klubbledelsen tar de rette valgene. Men fansen forventer at United kvalifiserer seg til Champions League også denne sesongen, sa Viken til VG etter kampen. Han mener van Gaal «selv burde kommunisere tydelig hva han tenker om neste sesong».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball