Hovedinnhold

Mamma Carew: - Nå må John få ro

Jorunn Carew er ikke som andre tenåringsmødre. For Lørenskog-kvinnens 19 år gamle sønn jages vilt; av proffklubber, fotball-ledere, agenter, medier, fans, modellbyråer og gud vet hva.
Samtidig prøver John Carew å gjøre sitt beste både for Vålerenga og landslaget - og som avgangselev på Lørenskog videregående skole.

Nå frykter mamma Jorunn at det kan bli for mye for sønnen.

- Jeg er veldig opptatt av at John skal få fred og ro. Han har en viktig kamp til neste uke, men ikke minst har han fortsatt litt igjen av skolen. Med så mye reising som det har vært på ham i det siste, og så mange fraværstimer, blir det en tøff jobb.

Stor rolle

Tidligere har hun valgt å holde en lav profil som mamma til fotball-Norges nye superstjerne. Men hun sa ja til å snakke med VG i går.

Da John valgte å gå til Vålerenga som 17-åring, spilte moren en stor rolle ved forhandlingene. Mandag var hun med på et møte med Vålerenga, men Jorunn Carew lar mer være opp til sønnen når han nå står foran nok et veiskille i karrieren.

- Jeg engasjerer meg ved at vi snakker mye sammen, men nå er John myndig. Dessuten har han en rådgiver. Så jeg vil ikke sette meg ned og hindre ham i å dra til utlandet - hvis det er det han vil. Det ville ikke vært riktig.

- Hadde du helst sett at han blir i Norge noen år til?

- Han har sikkert ikke vondt av å bli lenger enn denne sesongen i Vålerenga. Men det er rart med det. Fristelsene er store, vet du. Det viktigste vil være at det er en grei og ålreit klubb for John. Og det er det viktig å kartlegge før en avgjørelse blir tatt.

- Er det aktuelt at familien blir med John til utlandet?

- Det har ikke vært noe tema. Før eller senere reiser ungene ut, det er bare et faktum man må forholde seg til. Selv om John kanskje kommer til å reise lenger enn mange andre.

Men enten det blir en overgang til utlandet til sommeren, høsten eller neste år; det viktigste for Jorunn Carew er at sønnen kan få ro i tiden som kommer.

Frem og tilbake

- Det er blitt veldig mye frem og tilbake i det siste, med god hjelp fra pressen. Husk at John ennå ikke har sett noen håndfaste papirer fra andre klubber. Så det er interesse for enten å få en avklaring nå, eller la det hele bero.

Inntil videre er hun glad for at John klarer å koble helt av når han er hjemme hos mor og lillesøster i blokkleiligheten på Lørenskog.

- Jeg har et ønske om at John ikke skal ha det for travelt. Men jeg kan ikke gjøre annet enn å støtte ham på det han velger, sier Jorunn Carew.

PS! Hun er ikke den eneste mammaen som har fungert som en slags rådgiver for unge, talentfulle fotballspillere. Mødrene til både Steffen Iversen (Tottenham) og John Arne Riise (Monaco) spilte en viktig rolle da de to reiste ut i ung alder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball