Hovedinnhold

Lyn reiste seg fra kaoset

...men årets tiende uavgjort hjelper lite

JUBELEN STILNET: Glade Lyn-gutter etter Obiefules 2-1-mål, men Brann kom tilbake til 2-2 og spolerte en hektisk Lyn-dag. Foto: Scanpix
JUBELEN STILNET: Glade Lyn-gutter etter Obiefules 2-1-mål, men Brann kom tilbake til 2-2 og spolerte en hektisk Lyn-dag. Foto: Scanpix
ULLEVAAL (VG Nett) (Lyn-Brann 2-2) Lyn sa farvel til både en trener og midtstopper i timene før kampen, men de få som er igjen viste at det fremdeles er liv i Lyn-liket.

Denne saken handler om:

To ganger tok laget ledelsen mot Brann, men det holdt ikke inn denne gang heller. Nå har Lyn spilt uavgjort i ti av tyve kamper, en statistikk som isolert sett er grei nok - hadde det ikke vært for at de resterende ti har gitt kun én seier og hele ni tap.

VG LIVE:Se høydepunktene fra kampen her!

- Vi skulle selvfølgelig ønske vi klarte å vinne. Vi hadde muligheten til det og, vi leder jo to ganger. Men vi står på og jobber veldig bra. Gutta skal ha all ære, sier Lyns konstituerte hovedtrener Gunnar Halle.

VG LIVE:Se intervju med Gunnar Halle her
VG LIVE:Se intervju med Steinar Nilsen her

Det har vel aldri vært større kaos og usikkerhet rundt en klubb enn i Lyn før mandagens kamp mot Brann.

VG Nett-leser:- At Lyn-spillerne greier å være så til stede i dagens kamp er enormt imponerende med tanke på alt rotet i klubben.DISKUTÉR KAMPEN HER!

Kaoset kulminerte med at direktør Erik Langerud en drøy time før kampen meddelte overfor pressen at klubben hadde skilt lag med Kent Bergersen i minnelighet.

LES OGSÅ:Fullt kaos i timene før kampstart

Uroen ulmet likevel på overflaten i det Diego Guastavino meldte seg indisponibel med sykemelding - til tross for at den nye hovedtreneren, Gunnar Halle, tidligere på dagen uttalte at uruguyaneren var frisk som en fisk.

VG LIVE:Vi fulgte kampen direkte her!

Kaptein Tommy Berntsen satt også på benken etter å ha vært svært generøs overfor Viking-spissene i forrige seriekamp. Parallelt forsvant Indridi Sigurdsson mandag ettermiddag ut av Lyn-stallen, som den syvende spilleren i sommer - islendingens nye klubb er nettopp forrige motstander, Viking.

VG Nett-leser:
Ser veldig ut som et opphørssalg spør du meg.
Diskutér den siste overgangen her!

Stor underdog

Spørsmålet var om det kunne ende med noe annet enn borteseier på Ullevaal med en slik oppladning?

Brann-fan på VG Nett:
- Vi er bunnlagenes beste venn, men det får da være måte på.
Diskutér matchen her!

Lyn åpnet klart best, og det var med spillets gang at hjemmelaget tok ledelsen, selv om de måtte få god hjelp av Brann-stopper Kristjan Örn Sigurdsson.

(saken fortsetter under bildet)

MEGET GOD: Davy Claude Angan imponerte med både scoring og godt spill ellers. Foto: Scanpix
MEGET GOD: Davy Claude Angan imponerte med både scoring og godt spill ellers. Foto: Scanpix

Islendingen slo ballen rett i leggen på Davy Claude Angan, og spissen løp 30 meter med ballen før han skjøt under Håkon Opdal.

Tre minutter senere var samme mann svært nær å lage 2-0 også, men denne gang reddet Opdal.

I stedet utlignet Erik Huseklepp for Brann i det 21. minutt. Brann fikk direkte frispark fra 18 meter, og Huseklepp utnyttet at keeperferskingen hos Lyn, Arnar Darri Petursson (18), flyttet seg bak muren og åpnet keeperhjørnet fullstendig.

(saken fortsetter under bildet)

NY DRØMMESCORING: Erik Huseklepp feirer et vakkert frisparkmål. Foto: Scanpix
NY DRØMMESCORING: Erik Huseklepp feirer et vakkert frisparkmål. Foto: Scanpix

Og som Angan gjorde det tidligere i omgangen, så misset Huseklepp sjansen til å bli tomålsscorer kort tid etter sin scoring. Missen fra seks meters hold midt foran mål var grusom.

Obiefule-perle?

Det mest oppsiktsvekkende resten av omgangen var tre gule kort, hvorav det siste var diskutabelt. Svein Oddvar Moen straffet Jo Inge Berget med gult kort for filming innenfor 16-meteren i stedet for å gi Lyn straffespark, en avgjørelse Lyn-spissen bare lo av.

Et realt bergensvær med sidelengs regn møtte Lyn og Brann etter pausen. Det sleipe underlaget bidro til en del pussige situasjoner, og ironisk nok medførte alle feilvurderingene og tilfeldighetene til en ganske høy underholdningsverdi.

2-1-målet til Lyn var det imidlertid ikke noe tilfeldig ved. Den elegante midtbanespilleren vendte bort to Brann-spillere, spilte vegg med Angan og plasserte kula delikat i krysset.

Arnar Darri Petursson fikk den tøffe oppgaven å vokte bunnlagets mål mot Brann, og 18-åringen var nok en gang uheldig da han stupte ut for å stanse Erik Huseklepps innlegg.

(saken fortsetter under bildet)

TO TABBER: Arnar Darri Petursson fikk ingen god dag i Lyn-målet. Foto: Scanpix
TO TABBER: Arnar Darri Petursson fikk ingen god dag i Lyn-målet. Foto: Scanpix

Unggutten bommet fullstendig, og da han snudde seg lå ballen i mål. På 2-2 tok Brann over kampen og jaget vinnermålet. Vaagan Moen misset en stor sjanse, David Nielsen ropte på straffespark mens det alltid skjedde noe rundt Erik Huseklepp.

Ikke fornøyd

Sannheten var uansett at ingen var fornøyd med uavgjort, og begge lag tømte for å få det etterlengtede vinnermålet.

I de siste ti minuttene var Brann nærmest, men Lyns unggutter i midtforsvaret, Vegar Gjermundstad og Mads Dahm, sto i mot bra.

- Jeg synes de som kom inn gjorde en kjempekamp, sier Lyn-trener Gunnar Halle.

- De hadde en vanskelig inngang til kampen med mye støy og tull. Det var veldig inspirerte Lyn-spillere som ville bevise noe. De vinner duellen fra start, mens vi står og slapper av, mener Brann-trener Steinar Nilsen.

VG LIVE:Se intervju med Nilsen her

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball