Hovedinnhold

Lyn mangler penger til november-lønn

Men dropper å tidfeste ny d-dag

NY REDNINGSAKSJON: Lyn-direktør Erik Langerud jobber nå med finansiering inn i neste sesong. Foto: Scanpix
NY REDNINGSAKSJON: Lyn-direktør Erik Langerud jobber nå med finansiering inn i neste sesong. Foto: Scanpix
(VG Nett) Sist var det 17 millioner innen 30. oktober som gjaldt for Lyn. Når klubben nå skal «reddes» på ny, vil man verken tall- eller tidfeste ting så konkret.

Denne saken handler om:

Lyn-direktør Erik Langerud sier det har vært deilig å jobbe i fred de siste 12 dagene etter at klubben ble reddet ut sesongen siste dagen av september.

Nå er fokus på budsjettet for 2010, finansiering inn i kommende sesong og langsiktige planer for klubben.

LES OGSÅ:4,5 millioner kroner reddet Lyn

- Vi vil ikke komme med en bestemt sum eller en ny deadline denne gangen. Men det er på det rene at vi ikke har lønn for november måned (utbetaling 30. november) klar, så vi må ha denne summen i boks tidlig i måneden, sier Erik Langerud til VG Nett.

Jobbet i fred

Direktøren har fått konsentrert seg om andre ting enn pressehenvendelser den siste halvannen uken etter at det ble merkbart roligere rundt klubben 1. oktober.

- Summen er litt mindre denne gang etter at vi ble reddet ut sesongen, så vi har bare fått litt midlertidig fred, minner Langerud om.

VG Nett-leser:
Hvis Lyn går konkurs må de starte i 6.div, hvis de mister lisensen blir det 2.div.
Diskutér!

- Dere skulle ha inn 17 millioner, men ble såvidt reddet ut sesongen med 4,5 mill. Illevarslende?

- Ja, vi var veldig langt unna målet om 17 millioner, og det bekymrer jo oss litt. Vi trodde og håpet at vi skulle samle inn mer penger, så vi har et stykke igjen, innrømmer han.

(saken fortsetter under bildet)

HALVVEIS NEDE: Kan Lyn reise seg enda en gang? Foto: Scanpix
HALVVEIS NEDE: Kan Lyn reise seg enda en gang? Foto: Scanpix

Nå fantes det noe mer innsamlede midler i spillerinvesttiltaket «Olja Lyn» samt noen andre mer langsiktige avtaler, men Lyn var langt unna noen løsning for fremtiden.

Snur steinene igjen

- Hvor leter dere etter penger nå?

- Noen nye og noen av de samme som sist. Det popper opp noen hele tiden, og vi skal ha noen møter denne uken med mulige investorer. Dessuten er hovedsponsoren Carrot med videre ned i 1. divisjon, sier Langerud.

Han ser for seg et Lyn-budsjett neste år på cirka 25 millioner kroner, omlag en tredjedel av hva det var for for to år siden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball