Hovedinnhold

Døde på trening

Tidligere eliteseriespiller

Med tre kamerater som vitner segnet tidligere toppspiller Ove Jørstad (37) om og døde på fotballtrening.

Denne saken handler om:

DØD: Tidligere eliteseriespiller Ove Jørstad (37) døde under en fotballtrening søndag kveld. Her er han i Kongsvinger-drakt i 1996. Foto: Scanpix
DØD: Tidligere eliteseriespiller Ove Jørstad (37) døde under en fotballtrening søndag kveld. Her er han i Kongsvinger-drakt i 1996. Foto: Scanpix

Jørstad møtte som vanlig til oldboystrening i Fossum Idrettsforening søndag kveld.

- Vi var få, men vi trente likevel. Det ble spilt to mot to. Det begynte veldig pent, men gradvis fikk vi opp tempoet. Plutselig falt Ove om. Vi var raskt i gang med hjerte- og lungeredning, sier Fossum-spiller Morten Ekfelt til Aftenposten.

Ambulansepersonell ga den tidligere Kongsvinger-spilleren hjertekompresjon og fraktet ham til sykehus, men 37-åringens liv sto ikke til å redde.

- Etter det jeg har fått opplyst var Ove død da han kom til sykehuset, sier Fossum-oppmann Harald Mjelva til budstikka.no.

Ove Jørstad var opprinnelig fra Alta og spilte toppfotball i klubber som Lyn og Kongsvinger på 90-tallet.

37-åringen hadde i mange år ansvaret for juniorlaget i Fossum Idrettsforening, samtidig som han spilte for oldboyslaget og seniorlaget i klubben.

I går kveld ble det arrangert en minnemarkering på Fossums hjemmebane hvor rundt 75 personer fra klubben møtte opp.

- Ove kommer til å bli sterkt savnet i Fossum, både som trener og spiller. Ikke minst på grunn av sitt positive humør og vilje til å stå på for en lokal klubb som Fossum, sier Atle Sigmundstad, styreleder i Fossum IF til VG.

«Klubben har mistet en ildsjel og det er helt ufattelig at han ikke lenger er med på laget», skriver Fossum IF på sine hjemmesider.

Brassemål

Arne Scheie sier til VG at han husker Jørstad fra tiden i Kongsvinger og erindrer at han en gang kommenterte et spektakulært brassesparkmål som Jørstad scoret.

- Ja, jeg sa vel noe om at det var tidenes beste mål, men jeg kan ikke huske nøyaktig når og mot hvem, sier Scheie.

Han synes dødsfallet er tragisk.

- Det gjør ikke situasjonen for familien og laget bedre, men vi må huske at fotball er en verdensomspennende idrett og heldigvis skjer dette sjelden, sier Scheie.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball