Hovedinnhold

Klopp etter cuptrøbbel: – Kan nesten ikke tro at vi må ut i ny kamp

På prøvespill i Rosenborg i fjor høst – reddet omkamp for Liverpool

<p>REDNINGSMANN: Brad Smith jubler etter 2-2-målet mot Exeter i FA-cupen. Nå skal lagene møtes på Anfield.<i><br/></i></p>

REDNINGSMANN: Brad Smith jubler etter 2-2-målet mot Exeter i FA-cupen. Nå skal lagene møtes på Anfield.

En scoring direkte fra corner og en tabbe fra Liverpool-keeper Ádám Bogdán (28) så lenge ut til å sende lille Exeter videre i FA-cupen. Premier League-laget ble til slutt reddet av en ung australier.

Denne saken handler om:

Liverpool levde farlig en god stund etter at Exeter gikk opp til 2-1 rett før pause. Hjemmelaget, som til daglig spiller på nivå fire i det engelske ligasystemet, beholdt ledelsen helt til det gjensto et drøyt kvarter.

Da dukket 21 år gamle Brad Smith opp i feltet for Liverpool. Australieren, som var på prøvespill i Rosenborg i fjor høst, bredsidet ballen i mål etter en svak klarering og reddet omkamp. Dermed får Exeter reise til Liverpool og Anfield for å spille omkamp i FA-cupens tredje runde. Flere av spillerne på League Two-laget jublet og omfavnet hverandre da dommeren blåste i fløyten.

VG Live: Fyldig referat fra kampen

– Vi prøvde alt vi kunne, men det ble virkelig vanskelig. Jeg må berømme Exeter for å spille virkelig bra. Vi hadde noen gode perioder i kampen, men Exeter-spillerne gjorde det veldig vanskelig for oss. Vi klarte uavgjort, og jeg kan nesten ikke tro at vi må ut i ny kamp, men OK, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampen, ifølge NTB.

Corner-målet

Kampens store høydepunkt kom rett før pause da Exeter fikk corner. Lee Holmes gikk ned mot cornerflagget og skrudde ballen innover mot mål. Ballen føk over hodet på keeper Ádám Bogdán – som bommet i bokseøyeblikket – og i nettet. En kanongod corner fra Holmes, men likevel mulig å ta for andrekeeperen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HER GJØR HAN DET - IGJEN: Liverpool-keeper Ádám Bogdán bommer på ballen og Exeter går opp i 2-1. Ungareren tabbet seg også ut på corner for snaut tre uker siden.
HER GJØR HAN DET - IGJEN: Liverpool-keeper Ádám Bogdán bommer på ballen og Exeter går opp i 2-1. Ungareren tabbet seg også ut på corner for snaut tre uker siden. Foto: Henry Browne, Reuters

Det er ikke første gang den ungarske keeperen tabber seg ut på corner denne sesongen. I seriekampen mot Watford 20. desember glapp han ballen ned Nathan Aké, som tuppet den i mål allerede etter tre minutter. Liverpool tapte til slutt 0-3.

Sinclair-scoring

Liverpool stilte med et svært reservepreget mannskap foruten spiss Christian Benteke. Kanskje ikke så rart, ettersom 11 førstelagsspillere er ute med skade. Deriblant profiler som Daniel Sturridge, Phillipe Coutinho og Jordan Henderson.

Exeter tok ledelsen allerede etter ni minutter ved Tom Nichols.

– Jeg synes de spillerne vi hadde på banen klarte seg veldig bra, og det er helt klart at vi fortjente dette uavgjortresultatet som gir oss en ny mulighet på Anfield, sa Nichols til BBC.

Kort tid etter fikk Liverpools Jerome Sinclair ballen i hjemmelagets felt før han blåste inn utligningen. Så 2-1 Exeter før Brad Smith utlignet etter 73 minutter.

Liverpool kom til semifinalen i FA-cupen forrige sesong. Der ble det stopp etter 1-2 mot Aston Villa. Nåværende Liverpool-spiller Christian Benteke var én av Villas målscorere. Birmingham-laget tapte 0-4 i finalen mot Arsenal.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball